Arkadaşlık 5 aylık hamileyim bebeğimin kilosu çok mu

Dün hastaneye gittim 20+5 günlük hamileyim bebeğimin kilosu 453 gram çok mu acaba

1 Beğeni

20 hafta ve 5 günlük gebelikte bebeğin kilosu genellikle 300 ile 400 gram arasında değişir, ancak bu değerler genel bir rehber olup bireysel farklılıklar gösterebilir. Bebeğinizin kilosu 453 gram ile bu genel aralığın biraz üstünde görünse de, bu durum mutlaka anormal veya endişe verici olmak zorunda değildir. Bebeğin büyüme hızı, anne sağlığı, genetik faktörler ve daha pek çok etken bebeklerin ağırlıklarında farklılıklara yol açabilir.

Önemli olan, doktorunuzun bu ölçümü değerlendirirken bebeğin genel sağlık durumunu, büyüme eğrisini ve diğer ultrason ölçümlerini (kafa çevresi, karın çevresi vb.) dikkate almasıdır. Eğer doktorunuz herhangi bir endişe belirtmediyse, bu genellikle iyi bir işarettir. Ancak, aklınızda sorular varsa, bu konuda doktorunuzla daha detaylı bir görüşme yapmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizin büyümesiyle ilgili en doğru bilgiyi verecek ve gerekirse ek testler veya takipler önerecektir.

3 Beğeni

Bende birşey sormak istiyorum size

Tabi sorunn

Teşekkürler hayır birswy demedi

Gayet güzel bebişin kilosu :star_struck::heart_eyes:

1 Beğeni

Yaa maşallah :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

1 Beğeni

gayet iyi benimde sizin haftanizda 391 gramdi sikinti yok kilosunda zaten kilosunda problem olsa doktoronuz size bildirir merak etmeyin

1 Beğeni

Korkma canim her bebek bir değil benimkide 100 gram fazla doktorum gebetik faktörlerde cok onemli demişti babasi ve dayisi gayet iri bir bebekmis demekki onlara benzemis :joy:

1 Beğeni

Benimki 18+5te 350 gram dedi, haftasıyla uyumu nasıl dediğimde çok iyi dedi. İri mi olacak diye korktum bende açıkçası. Ama haftasını yakalıyor çoğu bebek. Önceki haftalarda da yaşamıştım bunu, önce fazla sonra normal ağırlığında çıkmıştı

Gr olarak fazla değil,

Bu zamandaki gr mı değil 28. Haftasında kilosu önem kazanmaya başlıyor.

Ben 26 haftalıkken bebegım 40 cm ve 1.200 kıloydu suan 29 haftalık olduk boy ve kılosunu bılmıyorum salı gunu konturolum var o zmn ogrenıdım haralde ama 26 haftalıkken doktorum gayet guzel demıstı boy ve kılo olarak onde demıstı bıde bası genıs ne demek hastameden dun cıktım baska acıl doktoru yatırmıstı ulturosam ıstedı bası genıs demıztı yazan kısıye ama boy ve kılosunu soylemedı

21+6 da benim 552 g bana kilosunda sorun var demedi doktorlar sizin de yoktur bence