Benim Oğlum 17 aylık. Şuan 22 haftalık hamileyim. İlk doğumum sezaryen olmuştu. Son 1 haftadır sezaryen dikiş bölgem inanılmaz sızlıyor. Sabahları batmalar oluyor ağır kramplar gibi sonradan geçiyor. Doktorum normal olabilir vücudun iyileşmeden hamile kaldın dedi. Merak ediyorum ara vermeden hamile kalan sezaryen doğumlu annelerim sizde ikinci de bu tarz sızılar yaşıyor musunuz? Normal midir gerçekten? Ve şimdiden böyleyse 6 aydan sonra daha mı kötü olur? Deneyimi olanlar yazabilir mi? Sızılar için iyi gelebilecek tavsiyeleriniz var mı? Masaj yapmak çok işe yaramıyor..
Benim de kızım 10 aylık 21 haftalık da hamileyim ve malesef bu sefer 4.sezeryan olacam ve cok korkuyorum.Soyledıgınız agrılar bende de oluyor.Göbegim su an cok bıyık degıl az kilo da aldım ama ilerleyen dönem için korkuyorum ben de
Maalesef genellikle evet, ama her gebelik farklıdır. Rahim 20. haftadan sonra hızla büyüdüğü için skar üzerindeki gerilme artar ve 28. haftaya kadar ağrıların en yoğun dönemdir sonrasında vücut adapte olacağı için rahatlama yaşayabilirsin. 15 dk sıcak su torbası ama karın üstüne değil, dikiş hattına paralel bel bölgesine.Ardından 5 dk soğuk kompres (bezle sarılı) uygula. Bu sinir uyarımını azaltır.Sırtüstü yat, dizler bükük. Parmak uçlarınla dikiş hattının 1-2 cm üzerine ve altına (doğrudan üzerine değil) hafifçe bastırarak küçük daireler çiz. Bu, yapışıklıkların gevşemesine yardımcı olur. Doktoruna da danışarak Gebelik bel bandı veya sezaryen skar bantları yumuşak pamuklu olanlar kullanabilirsin ağrıyı azaltır.
Allah yardımcınız olsun
4.cü de baya cesaret ister… Bu sızı ve batmalar ilerleyen haftalarda artacak diye endişe ediyorum. Bir yanım “Belki rahim genişlerken oluşan şeylerdir geçer” diyor. Diğer yanım da “E rahim doğuma kadar hep genişliyor” diyor. Kendi içimde bahane üretip geri çürütüyorum çok stres oldum ![]()
Çok teşekkür ederim gerçekten. İnternette araştırdım o kadar yapay zekaya bile sordum (Ki o hemen ağrı varsa doktora git diyor hep
) bu tarz pratik öneri bulamamıştım. Mutlaka hepsini deneyeceğim
Evet 4.gebelık isteyerek degıldı ben artık bebek düşünmuyordum ama Rabbim tekrar verdı
Vallahi yıllarca isteyen ama olamayan da var biliyorsun.. Rabbim hayırlı görmüş demek ki diyelim. Biraz zor olacaktır ama güzel olacaktır eminim. Sana sabır diliyorum. İnşallah bebeğin de sağlıklı, hayırlı evlat olur seni yormaz ![]()
Benim kızım 17 aylık 35+5 haftalık hamileyim. Benim 2 3 hafta öncesine kadar bişi yoktu sonradan böyle izin sağından soluna doğru bi kısmında sızlama hissetmeye başladım ya sağdan sola biraz oluyodu ya da soldan sağa 1 nisanda doktor kontrolüm vardı o zaman söyledim doktorum fito krem diye bi krem verdi göbeğin de çatlamış açılmış çatlaklar baya oraya da yara izine de günde 3 kez sür dedi onu sürüyorum kremden sonra kesildi sızlama yok şuan geçti. Belki size de doktor krem bişi verir bi gidip danışın isterseniz
Gittim de hiç bir öneride bulunmadı. “Normal bu ağrılar. Sezaryen sonrası 2 yıl ara öneriyoruz. Sen beklemedin vücudu henüz iyileşme evresindeyken hamile kalanlarda olur” dedi. Bu kremi de araştırır,sorarım elbette. Tavsiye için çok teşekkür ederim
Amin Allah razı olsun hepimizin evlatlarını bağıslasın siz de saf salim kucagınıza alın insallah