Anneyle bebek arasında güçlü bağ

Arkadaslar merhaba nasılsınız iyi hamilelik geçirypsunuz umarım)) hamilelikde anneyle bebek bagı nasıl daha guclu kruulur ilk hsmilleikden kaynaklaniyormuş bu durum ve bide bebeyimizle iletisme geçme gibi durumlsrda varmış bend eoyrnemek istyorum bildiklerinizi burdada paylaşırmısınız??)

1 Beğeni

Merhaba. Şimdi o bebekle iletişim kurma, bebeğin anne karnındaki uyku düzenini devam ettirme, meditasyon gibi konuları anlatacaktım ben ama hala nasıl anlatacağımla ilgili çalışmalar yapıyorum. Hani yapılması gereken aşamalar ve bazı hareketler var, iletişim kurarken yapılacak hareketler var. Gebe okullarında da öğretiliyordu ben 4,5 yıl önce gittiğimde. Yani o hareketleri yazıya nasıl dökebilirim diye düşünüyorum ve çalışıyorum bunun üzerine. Bununla ilgili videolar da yok, istediğim gibi video bulamıyorum. Siz bebeğinize tek bakacaksınız diye istiyordunuz bunları değil mi ? Fazla stresli gördüm sizi bu konuda

2 Beğeni

Ben anne karnındaki bebeğimle sık sık konuşuyordum. Örneğin dışarıdan yemek sipariş edeceğim zaman bile dışımdan bebeĝimle konuşup fikrimi sunuyordum. Ben bebeğimle aramda bağ kurduğumu düşünüyorum. Bazen bebeğime kitap okurdum. Muzik dinlerdik. Sanki yanımda en yakın arkadaşım varmış gibi dışımdan konuşurdum. Hareket ettiği zaman aralıklarını takip ederdim. Bence bağ kurduk. Anne karnından çıktı ağlıyordu. Ben seslendim konuştum sustu sanki beni dinledi. 35. Haftadan sonra bebek söylenenleri doğduğunda hatırlarmış

5 Beğeni

Eylül’e hamileliğimde ben de senin yaptıklarını yaptım, bağ böyle kurulur zaten. Ekstra şeyleri Rüya’da yapmıştım ben, meditasyon pilates vs. E bunda zaten hamileliğimi nerdeyse hastanede geçirdiğim için ona vaktim olmadı. Ben de bolca konuştum ve Eylül de benim sesimi duyunca susmuştu :smiling_face_with_tear: @Cansu

2 Beğeni

ben karnımdayken sık sık konuşurdum,şarkı açıp dans ederdim onunla konuşa-konuşa . Bazen yemek yerken tabağı karnıma koyardım​:rofl: Annen seni çok seviyor derdim güzel şeyler anlatırdım onu herkesten herşeyden sevip,koruyucağmı söylerdim hep,duş alırken de konuşurdum.Şimdi de kucağıma alıp konuşmazsam ağlıyor rahat durmuyor ama biri gelsin kucağına alsın konuşmaya başlasın sanki anlıyor öyle sakin dinliyor ki merakla​:rofl::rofl:

2 Beğeni

Bizim de aynı :laughing:

1 Beğeni

Ben anne karninda oldugunda bebegimle sıksık konuşan biri degildim hiç.

Dünyaya geldikden sonra ise. Bebegimle aramizda bir bağ oluştu. Bebegim agladiginda yanına yaklasir yaklasmaz susuyor benim oldugumu biliyor.

Aglayinca kucagima aliyorum emzirmek icin. Emzirecegimi hiss edip susuyor.

Alti kirli oldugunda bezi degismek icin. Bodynin çıt çıtlarıňı acinca susuyor.

Bunları surekli yaptım diye artik bebegim alıskanlık haline getirdi. Ben bebegimi dogduktan sonra boyle alıstirdim diye oda artik biliyor 23 gundur artik alişmasi normal. :pray: Bebekle bağ kurmak annenin bebek icin kurdugu duzenden asılı bir şeyi. ADuzen dedigim şey ise. Mesela. Uykusu geldigi zaman hər defasında uyudugunda aynı şekilde uyutursan ninni soyleyerek mesela. Bebek uyku zamanı oldugunu anlayıp rahat uyuya bilir Bunu bir anne ve bebek kitpaınra okudum geçenlerde

@Su-misali

1 Beğeni

Merhaba canim evet gerçekden bunu hazırladığnda lütfen etiketlermisin benide, çünkü benim cocuklar ikiz gibi olucak o ilk bebeyimde cok zorlanmıştım ve ilk kez burda senden duymustum boyle biseyle bebek uykusunun desteklendiyini geç olmadan benden yapmak isterdim bu konuda internetde cok araştırsamda bisey bulamadım

1 Beğeni

Bu egzersizler daha cok 35 haftadan sonramı yapilmalı? Cevabınız için çok teşekkürler

2 Beğeni

Cevabınız için cok teşekkürler bende pek konsuamiyorum hiss ederek onu inşAllah bende bi duzen yaparım

2 Beğeni

Ben de doğum kolaylaştıran egzersizlere 35. Haftada başladım. 2. Trimesterda günlük yarım saat yürünmeli 3. Trimesterda sureler arttırılmalı. Tabi dokrorunuza da danısın benim doktorum buna izin vermişti. 34. Haftada rahim gevşelten çayları tüketmeye başladım

1 Beğeni