Kızlar detaylı ultrasonda doktorumuz bi böbreğinde genişleme gördü takip edilmesi gerektiğini söyledi bunun down sendromu belirtisini olabileceğini söyledi bu durumu yaşayan var mı. Merak ediyorum. Bu şekilde olup normal doğum olabilir mi
Merhaba canım! Detaylı ultrasonda bebeklerde böbrek genişlemesi (pyelectasis) tespit edilebiliyor ve bu durum bazen doktorlar tarafından ekstra takip gerektiren bir durum olarak değerlendirilir. Böbrek genişlemesi, Down sendromu riskini hafifçe artıran bir belirti olarak kabul edilse de, tek başına bu durum Down sendromu olduğu anlamına gelmez. Genelde bu durum, başka bir belirti veya anomali eşlik ediyorsa Down sendromu açısından daha dikkatli incelenir.
Böbrek genişlemesi olan bebeklerin çoğu sağlıklı doğar ve bu genişleme doğumdan sonra kendiliğinden düzelebilir. Doktorların bu durumu gebelik sürecinde takip etmeye devam edecektir ve başka bir risk görülmezse, doğumun normal bir şekilde ilerleyebilir. Yani, bu durumu yaşayan birçok anne, sağlıklı bir doğum ve bebek sahibi oluyor.
Endişelenme, doktorunla düzenli kontrollerini yaparak süreci takip edebilirsin. Bu konuda başka annelerin deneyimlerini de dinlemek seni rahatlatabilir. Güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz, her şey yolunda gidecek! ![]()
Benil bebeğimde hamileyken yoktu doğduğunda böbrek büyümesi çıktı 9 mm en son kontrolde 8 mm olmuştu büyüdükçe küçülür dediler
Hic korkma canim icini ferah tut benim bebegim icinde bobrek genislemesi var dedi doktor erkek bebekse eger idararini tuttugunda bile ultrasonda genis cikiyormus takip edelim dedi diger kontrole gittigimizde hic bir sey kalmadı 10 gun once dogum ettim saglikli bir bebisimiz dunyayaya geldi sakın korkma sıkılma
Teşekkür ederim
Benim detaylı ultrasonda bir böbrek 2mm büyük dediler dogduktan sonra bakacaklar tekrar genelde oluyormus bebeklerde bu doktor gecer dedi sıkıntı degil dedi
Benim bebeğimde de oldu. Doktor çok normal ve yaygın bi durum hep takip edeceğiz dedi. Normal doğum yaptım. Bebeğimi de doğduktan sonra kontrol ettirdim. Bi sorun olmadı. Merak etmeyin siz de. Her kontrole gittiğinizde doktorunuza bakmasını söyleyin.