Anne ile bebek bağı zedelenmesi

Merhaba hanımlar, bebeğim ile bağım artsın diye çok çabalıyorum ama arttığı gibi bağın zedelenme ihtimali de varmış.

Hangi durumlarda aramızdaki bağ zedelenir.

Dört gün önce gün içerisinde çok yorulmuştum gece bebeğin ağlama sesini duymamışım eşim duydu. Kim bilir bebek ne kadar ağladı. :pleading_face::roll_eyes::confounded:

Hangi durumlarda bağ zedelenir?

3 Beğeni

bence hiç bir zaman zedelenmez.Ben sezaryen olduğm için bebeğimi alamıyordum kucağıma doğru düzgün annemde oluyordu hep 1 defa emzirdim ondan sonra benim kucağımda sakinleşti hep ne zaman kucağıma alsam sakinleşti.Bu gün de 40 mız çıktı benden başkasına gidince huysuzlanıyor.Onlar daha yeni doğmuş daha anne karnındayken bizi hiss ediyorlar hiç bir zaman o bağ kopamaz bence.Bazen bende süt sağıyorum uyuya kalıyorum annem veriyor sağdığım sütü ama yine de ağlıyor ben duymuyorum gece sabah kalktığımda yanına gidiyorum yine beni istiyor kokumu istiyor öyle sakinleşiyor.Bir kaç kez oldu böyle duymadığım

4 Beğeni

Bebeğimle bağımız her ne olur olsun zedelenmedi. Hep ben kucağıma alınca sakinleşir. Babasında olunca sakinleşmiyor.buda aramızda kurduğumuz bağ diye düşünüyorum.)

Bebekle anne bağı 7 ayda oluşuyor diye biliyorum ben.(odaklı bağlanma)

3 Beğeni

'Bebek kucağa alışmasın ’ zihniyetinde olup da bebeği hiç kucağına almazsan, bolca ten teması yapmazsan, 'Aman bırak her ağlamasına gitme de ciğerleri açılsın ’ zihniyetinde olup da bebeği çok ağlatırsan, ona sürekli onu sevdiğini söylemezsen, onunla vakit geçirmezsen, onun saçlarını okşamazsan arandaki bağ zedelenir. Sen de bu zihniyette olmadığın için korkma arkadaşım :blush:

6 Beğeni

Okurken bile daraldım ben öyle seyler yapamam ki ana kuzu benim bebeğim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım arkadaşım :heart:

2 Beğeni

Benimki de öyle :smiling_face_with_three_hearts: Hele gülücükler saçması herşeye bedel :grin:

1 Beğeni