Anlayan varsa söylerse sevinirim

Kızlar bu pdw oranı nedir anlayan varsa söylerse sevinirim

PDW (Platelet Distribution Width) için ünlem işareti ile belirtilmiş değer, referans aralığının dışında bir sonucu gösteriyor. Yani, trombositlerin boyutlarında farklılık olduğu ve bu durumun daha fazla değerlendirilmesi gerekebileceği anlamına gelir. Ancak, bu tek başına ciddi bir sorun oluşturmaz. PDW değeri yüksek ya da düşük olabileceği gibi, bu durum genellikle vücutta bir iltihaplanma, enfeksiyon veya başka bir sağlık durumu ile ilişkili olabilir.

Doktorun, tüm test sonuçlarını ve semptomlarını değerlendirerek en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Eğer endişelerin varsa, bu durumu doktorunla tekrar görüşmek iyi bir fikir olabilir.

Teşekkür ederim admin birde sorum daha olucak ikili üçlü tarama testi vermedim ben vermeyince sorun oluyor mu

Hayır sorun olmaz, senin kararın kimse zorlayamaz.

Peki o testler olmadan ultrasondan belli olmazmi herhangi bir sıkıntı olup olmadığı ben şuan devlete gittiğim için çok ilgilenmiyorlar bugün mesela 15 haftaligim cinsiyet çok anlamadı kalp sesini bile dinletmedi ve hangi aylarda gideceğimi sordum söylemedi bile ikili taramada olmadım ucluyude kabul etmedim çok tepki aldım neden diye zaten herhangi sorun olsada elimden bişey gelmez ve aldirmayacagima göre vermek istemedim ama bizi merakta sorularla koydukları için sizlerden fikir almak istiyorum

Bende 15 haftalığım bende hiç bir işlemi kabul etmedim ikili üçlü şeker yüklemesi vs.hiçbirini yaptırmayacağım.Bende doktorumdan bu yüzden tepki aldım neden yaptırmıyorsun devletin zorunlu kıldığı testler bunlar dedi.Bende yaptırmak istemiyorum dedim nasılsa aldırmayacağım.Doktorlar senin takibini yapmazlar kimse seni kabul etmez dedi bana.Bendd devlete gidiyorum.Her gittiğimde de böyle konuşuyorlar ve bakıyorlar.Bakmak zorundalar.Doktorlar o testleri kendi kolaylıkları İçin istiyor.Çünkü öyle olunca direk bakıp bakıp söylüyorlar.Ama yaptırmayınca kimse sorumluluk almak istemiyor.Sorumlulukta alacaklar bakacaklarda öyle bi dünya yok.

1 Beğeni

Tavır yapıyor doktorlar.Çünkü o testlere bakmak o şekilde konuşmakta onlara kolay geliyor.Ben yaptırmak istemiyorum çok zorladılar ama asla kabul etmedim.

devlete gidiyorum zorunlu deil asla o testler.ama.ben hepsini kendi merakimdan yaptirdim isteyerek.ikili test icin dr ozellikle burun kemigi varmi diye ve ense kalinligina bakiyor ortalama duzeyde olmasi gerekiyor ama yinede test enn garantili yontem oluyor.seker ise kendi sekerinizi sabah ac ve kahvalti sonrasi olcersebiz az cok anlayabilirsiniz 140dan yukarisini drlar sevmiyor.

1 Beğeni

İkili üçlü dörtlü testlerin hepsini yaptırmak zaten Mantıksız ancak ben şeker yüklemesi ikili ve detaylıyı yaptırdım birisinin zorluğu ile değil kendi mantığıma uyduğu için yaptırdım. Ve sonuçları olumsuz olursa bebeğimi aldıracağım için yaptırmadım böyle bir zihniyet çok yanlış o testlerin sonucunda anne karnında tedavi edilmesi gereken ve edilen rahatsızlıklar çıkabiliyor bunların önüne geçilmiş oluyor örnek veriyorum şekeriniz olduğunu bilmeden kontrolsüz beslenme ile hamilelik geçirirseniz bu bebeğiniz içinde sizin içinde riskler oluşturur. Bunların önüne geçmek o testlerin amacı insanlara bebeğinizi aldırın demek değil diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Bende aynı şeyi yasadim sanki mecburum bu defa bilmediğim için de korkuyorum bunlar yüzünden adam akıllı ilgilenmediler bile ne bebeğin kalp sesini duydum ne herhangi bişey ultrason kağıdı bile vermiyorlar bebeğin görüntüsünü

Yok bana verdiler görüntü kalp sesinide duydum.Söyle gerekirse diret.Dinlemek istiyorum neden dinletmiyorsunuz diye sor.Ben bu konuda sıkıntı yaşamadım ama sadece testleri yaptırmadığım için bende çok tavır yedim

Allah hepimizin yardımcısı olsun hayırlı dogumlarimiz olur inşallah

şeker yüklemesi zararlı bir şey değil. Benim dr gerek yok şekerin normal dedi ama annem insülin kullandığı için teyzelerimde de olduğu için o zaman bakalım dedi. Yüklemede aldığınız şeker 2 dilim baklavaya eş değer. Günlük yeri geliyor daha fazlasını alıyoruz. Sonuçlarda bir sıkıntı çıkmadı ama yine dr bana şekerine dikkat et çok tatlı yeme dedi. Testlere gelince zaten aldırmak için değil sağlıklı mı diye görmek için yaptırıyoruz. Ense kalınlığını dr lar normal ultrasonda da az çok fark ediyorlar. Ama diğer sağlık sorunkarını çok göremiyorlar. Anne karnında da bir müdahale olmuyor zaten. O nedenle anneler kendilerini nasıl iyi hissediyorlarsa öyle yapmalı

Sizin inisiyatifinizde yaptırıp yaptırmamak zaten tarama testleri yanıltıcı olabiliyor ben direkt fetal dna yaptırmıştım. Detaylıya girdiğinizde bebeğin organları ve uzuvları incelenecek bir problem var mı bakılacak ama kromozom anomalisi varsa oradan teşhis edilmeyebilir. Detaylıda burun kemiği ense kalınlığında bir anormallik varsa down sendromu için şüphelenilebilir onda da kesin tanı için amniyosentez ister. Diğer anomaliler detaylıda tespit edilmeyebilir. Ama zaten bir şey söz konusu olsa da bebeğinizi dünyaya getirecekseniz yaptırmanız anlamsız tarama yada fetal dna. Yinede detaylıya kesin girmelisiniz bazı durumlarda doğumdan sonra müdahale edilebilecek teşhisler koyulabilir . Ona da 22. Haftada girmelisiniz. Şeker yükleme bende yaptırmadım istemedim ama sıkı takibi yapılmalı zaten ara sıra sizden kan alıp açlık tokluk şekerinize bakarlar ama sizde ölçüm cihazı alın 8 saat açlık ve 2 saat tokluk değerinizi düzenli ölçün toklukta 140 altı çıkmalı. Bu cidden önemli eğer gebelik şekeri varsa ve anlamazsanız suyunuzun azalması sonucu ölü doğum erken doğum düşük doğum ağırlığı gibi komplikasyonlarla karşılaşabilirsiniz. Şekeriniz çıkarsa diyete girmeniz sağlıklı beslenmeniz dengeleyecektir ve bir şey olmaz