Anksiyete ilacı ve Hamilelik

Arkadaşlar bisey danışıcam sizlere ben hamile kalmadan önce anksiyete ilacı kullanıyordum paxera 20 mg lık hamile olduğumu öğrenince direk kestim Bi müddet iyidim sonra Bi anda panik atağm tekrar nüksetti biraz sıkıntılı süreçlerim oldu Bi kaç gündür tekrar çıktı panik nöbetlerim yarım dideral içtim artık dün çok kötü olunca idare ettim ama artık beni zorluyo yani bu durum 4.cü ayda anksiyete sinir ilacı kullanmaya başlıycam galiba doktora gidip bebeğe ilk üç ay zararı olur diye içemiyorum 2 hafta sabredecem mecbur 3 aylık oluyor bebeğim siz nedersiniz?

1 Beğeni

Bu konuda bir uzmandan destek almanız sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından çok daha iyi olur. Umarım en kısa zamanda toparlanırsınız :pray:t2:

1 Beğeni

Tesekkur ederim yarin doktora giderim diye dusunuyorum psikiyatristen destek almam gerekiyo bi an önce onu Anliyorum duramıyorum cünkü artık aşırı bir sıkıntı oluyor

Hamilelikte anksiyeteyle başa çıkmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

1. Düzenli Egzersiz: Hafif egzersizler, endorfin salgılanmasına yardımcı olarak genel ruh halinizi iyileştirebilir.

2. Derin Nefes Almak: Derin nefes almak, sakinleşmenize ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Derin nefes egzersizlerini günlük rutininize ekleyin.

3. Yoga veya Meditasyon: Hamilelik için uygun yoga veya meditasyon tekniklerini öğrenmek, rahatlamaya ve zihinsel dengeye katkıda bulunabilir.

4. Destek Gruplarına Katılmak: Hamilelikte anksiyete ile başa çıkan diğer kadınlarla iletişim kurabileceğiniz destek gruplarına katılın.

5. Sağlıklı Beslenme: Dengeli bir diyet, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almanıza ve genel sağlığınıza katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir.

6. Uyku Düzenine Dikkat: Yeterli ve kaliteli uyku almak, zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.

7. Profesyonel Yardım Almak: Eğer anksiyeteniz şiddetliyse veya başa çıkmanız zorlaşıyorsa, bir sağlık profesyoneli ile konuşmayı düşünün. Psikolog veya psikiyatrist size uygun destek sağlayabilir.

Hamilelik döneminde herhangi bir değişiklik veya tedavi planı hakkında doktorunuzla konuşmak önemlidir.

Ben işte hamile kalmadan öncede anksiyete ilaci kullaniyodum paxera 20 mg hatta hamile kalınca direk kestim sonra bisekilde ilaç kullanmadan idare ediyordum gene taki bi iki gün öncesine kadar artik vurdu ve başedemiyorum şuan ki süreçte çok kötüleştirdi beni yarın mecbur psikiyatriya gitmem gerekiyo

Psikiyatrik ilaçları bir anda kendi kendinize kesmek doğru değil aslında kesinlikle psikiyatristinize danışın derim

1 Beğeni

YouTube İzzet güllü diye bir psikolog var gerçekten çok faydası var muhakkak her gün aç dinle ilaç gibi banada sıkıntı çökünce açıp dinliyorum çok iyi geliyor söylediği herşey çok doğru.

Umarım geçer :pleading_face::pray:

Doktorunuzla iletişim halinde olmanızı tavsiye ederim :pray:

Doktora gittim psikiyatriye sabah erkenden damla tarzı sakinlestirici verdi doktor zararı yok yani bi şekilde idare ediyoruz yavrumla Allahim 7 ay sonra kucağıma almamıda nasip eder inş… doğumu yaklaşanları görünce nasıl da hosuma gidiyo ya darısı bana olsun inş.daha var benim baya zaman…

1 Beğeni

Bir bakmışsınız zaman su gibi akmış :smiling_face_with_tear:

İnşallah :pray::heart:

1 Beğeni

Günceller misiniz nasil oldu dogumunuz