Amniyosentez

Merhabalar. Bugün erkek bebeğim olacağını öğrendim. Hemofili taşıyıcılığı olan bir anneyim. Hastalık erkeklerde gözüküyor ve anneden geçiyor. Doğum sürecimin planlanması için hasta olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor bunun içinde tek yapabileceğimiz amniyosentez sıvısı aldırmak. 19.haftada perinatolog görüşmem var. Henüz karar verebilmiş değilim. Bu operasyonu geçirenler var mı?

Merhaba geçmiş olsun geçtiğimiz hafta çarşamba günü ben de amniyosentez oldum… İstanbul Sultangazi Haseki eğitim ve araştırma hastanesin de doçent doktor Filiz hanım var perinotoloji bölümün de benim operasyonumu kendisi yaptı. Çok basit bir işlem ama işinde çok iyi olan tecrübeli kişiler olması şart. Benim operasyonum da dört kişi vardı. Hazırlıklar yarım saat sürdü. Operasyon beş dakika sürdü. Sonrasında da bir saat hiç kalkmadan yattım… Evde de iki gün dinlendim

Geçmiş olsun. Siz ne için yaptırmıştınız ve şuanda süreciniz nasıl ilerliyor? Yaptırdıktan sonra herhangi şikayetiniz oldu mu acaba?

Bende de ayrıntılı ultrason da bebeğin kalbin de organların da bazı anomaliler göründü. Trozomi 18 den şüphelendikleri için amniyosentez yapıldı. Bir sorun yaşamadım ama çok araştırdım herkesin aynı olmuyor muş maalesef doktorun tecrübesi çok önemli. İlk gün batma şeklinde kasık ağrısı oldu hatta bir miktar vajina dan suyum da boşaldı. Sonrasında hiç bir sorun yaşamadım çok şükür. Ctesi günü acile gittim bilerek bir sorun varmı diye herşey yolundaydı. İşlemde gerçekten çok acısız ben kendim göbekten kan sulandırıcı iğne yapıyorum o bile daha çok acıtıyor…

Anladım çok geçmiş olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde evladınız kucağınıza alırsınız. Bende biraz bakındım 15.haftadan sonra risk çok düşük ama emin olamıyorum. Riskli mi değil mi uzmanına bırakınca normal bir işlem mi çok emin olamıyorum arada kaldığım bir durum

Ben özelde yaptırdım Dr ultrason cihazıyla bakarak uzun bir iğne batırıp 4 tüp sıvıdan aldiydi ve bı kaç gün kendini yorucu hareketlerden kacin dedi idrarını tutma amniyosentez sonrası tutarsan baskı hissediyorsun benim 4-5 gün ağrım olmuştu sonra geçti çok şükür

Geçmiş olsun

Teşekkür ederim Allah’ın izniyle bir şey olmaz inşallah. Benim en başından beri kanamam vardı düşük tehlikem de devam ediyor ama hiç bir sorun yaşamadım çok şükür

Çok şükür. Hayırlı sağlıklı şekilde çocuklarımızı kucağımıza alırız inşallah.

İnşallah canım gerçekten duaya çok ihtiyacım var. Tirozomi 18 başlığı altında bir yazı paylaştım. Orada yaşadıklarımı anlattım. Dört gözle sonucumun temiz çıkmasını bekliyorum. İnşallah yaşadığım her şey kötü bir rüya gibi geçmişte kalır. Rabbim kimseye böyle bir imtihan yaşatmasın…

Amin. İnşallah tertemiz çıkar sonuçlar

@Atssb normalde pek taraftar değilim ama sizin ki farklı bir durum o yüzden yaptırmanızda fayda var gibi :neutral_face:eğer yaptırmaya karar verirseniz Rabbim hayırlı güzel sonuçlar almayı nasip etsin :palms_up_together:t2::cherry_blossom:

Evet, sezaryende bile oluşabilecek riskler var hem süreci planlayıp hem de önlem almak adına öğrenmemiz iyi olabilir. Teşekkür ederim :white_heart: