Amniyosentez yaptiranlar var mi?

Bende ikili tarama testi yaptırdım devlet hastanesinde baya korkuttular yaşı riskli buldu istersem sıvı alabileceğimi söyledi. Fakat bu testlere çok takılmadım. Özel doktorumla paylaştım sonucu grafiğe göre sonucun gayet normal dedi. Yani öyle bir sonuç varsa elinizde bir doktorla sınırlı kalmayın derim. Şimdi özellerin diyeceğini devlet hastaneleri söylüyor olmuş. İnsanları korkutmaktan başka birşey yaptıkları yok.

Amniyo sivisi aldiran varmi ben korkuyorum olumsuz yonlerini okuyorum doktor ikilime cok yuksek dedi fetal dna ya malesef maddi durumumuz yetmiyor suan yaptirsam mi yaptirmasam mi kararsizim

Kız kardeşimde aldırma gibi bir durum yaşamıştık.Bebeğin down Sendromlu olma ihtimali var denilmişti. Kendimiz araştırınca düşüğe ve enfeksiyon kapma riskinin olduğunu öğrendik. Vazgeçmiştik. ELHAMDÜLİLLAH yeğenimde hiçbir sorun yok.

Bana da down sendromlu olucak kalbinde parlaklık var gibisinden söylediler. Geçer dediler. Ama amniyosentez almak için doktorlar çok ısrar etti. Yan etkileri olduğu için yaptırmak istemedim.

Cok korkuyorum o kadar kararsizim ki

Banada aynısinı söylediler ama ben tehlikeli olduğu için nipt testi yaptirdım onun sonucuda %99.9 kesin çıkıyor demisti doktorum ve yaptirdım çok.şükür temiz çıktı

Ona maddi durumumuz malesef el vermio sizin risk kac cikmisti benimki yuksek risk baya

Ben 39 yaşındayım ve yaşımdan dolayı risk çıktı 4 lü tarama testinde %39.1 down sendromu riski çıktı

Bende yaptirmayi dusunmuyorum acikcasi :face_holding_back_tears: kan testleri var zaten…

İlk gebeliğim yaştan dolayı nipt testi istendi yüksek risk çıktı amniyosentez de yaptırdım oda pozitif çıktı. Bende çok korkmuştum ama hiç birşey okumadım doktoruma teslim oldun du ettim çok ağrılı olmadı bakmadım iğneye vs. Dinlendirdiler kalktım taksiye bindim eve geldim ve üç beş gün dinlendim sorun olması.fakat gebeliğim sonrasında sonlandı. Şimdi ikinci kez hamileyim 18 hafta hamdolsun ki herşey yolunda

Doktorunuza güveniyorsanız yaptırın

Benim geçmiş yazılarımı okursaniz bende yakın zamanda böyle bir durum yaşadım… 35 yas üstüne direk risk yazıyorlar. Eğer ultrasonda temiz çıktı ise bence yaptırmayın. Ben nipt testi yaptırdım temiz çıktı. Amniyosentez yaptıran da var ama iyi bir doktor lazım. Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz bana.

Benimki yas degil sadece 29 yasindayim yas ikili ve kombine hepsi riskli cikti 1/50 cikti ikili doktor amniyosentez onerdi ben bebegimi her turlu kabul ediyorum Rabbim ne layik gorduyse o yuzden siviyi aldirmicam

2 Beğeni

merhabalar aynı durumu bnde yaşadım kalpte parlaklık ense kalınlığı biraz fazla falan sıvı alalım ama düşük riski enfeksiyon yada erken doğuma sebep olabilirmiş dediler başka doktora gittim eğer aldırmayacaksan yaptrma dedi şahsen bnde ne gelirse Allah’tan baş tacı dedim bebeğimi de kendimide riske atmak istemedim gerisi takdiri ilahi Allah hepimize sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin

2 Beğeni

Insallah sizde saglikli bir sekilde alırsınız bebeginizi kucaginiza

2 Beğeni

Benimde 4 lü taramamda trisomy21 riskim çok yüksek çıktı yaptırmam gerektiği söylendi yaptırdım 22 haftalıkken . 1 aya sonuçlar çıktı şükür down sendromu yoktu fakat busefer de kromozom bozukluğu çıktı onun içinde benden 1 tüp kan aldılar 3 haftadır bekliyodum dün cikmis sonucum buseferde tıbbi genetik doktoruna randevu bulmak mümkün değil ayın 16sina buldum da aldım bakalım nolcak. Bence yaptırma ben aldırma düşüncesiyle yaptırmadım zaten kafam netlessin dedim ama aksine bitmek bilmiyor en iyisi biseyleri bilmemek …

Bu ikili sadece down sendromu testi mi yoksa baska engel olabilir anlamindami bana doktor direk yuzde 80 85 engelli olma ihtimali var dedi de

1 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun.Tarama testlerinde çok fazla iç karartıcı sonuçlarla karşılaşan anne adaylarının yazılarını görüyorum son günlerde.Tarama testleri tahmin testleridir sonuçları kesin değildir öncelikle keyfiniz kaçmasın.Ben yaşım gereği nifty testi yaptıracağim çünkü 2 3 4 taramalardan geçmek istemiyorum en başından rahat bir gebelik geçirmek istiyorum.Belki aile desteğı ile sizde bu testi yaptirabilirsiniz hergün evhamla can sıkmak sizi de yoracaktir.Amniyosentezden ne olursa olsun uzak durulmalı diye düsünenlerdenim.Sonuclari net olsa da iyi bir hekime denk gelinmediginde aksi sonuçlar doğurabilir.

@Dygtrgy Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin :palms_up_together:t2::two_hearts: ama sonuç fikrini değiştirmeyecekse bence yaptırmayın Şuan yaş’ında pek önemi kalmadı neredeyse herkese riskli gebelik diyorlar :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Ona o öyle karar veremez amniyosentez yapılmadan lafla direk down diyemez

1 Beğeni