Amniyosentez mi fetal dna mı

35 yaş üstü gebelikte anomali olup olmadığını kesin olarak anlamak için Amniyosentez mi Fetal dna mı tercih edilmeli? Fetal dna yeterince bulgu sağlayamayabiliyor diye endişeleniyorum.

3 Beğeni

Doktorum şöyle açıklamıştı: “Taramalar veya fetal bunlar tarama testleridir. Amniyosentez ise teshis konulmasini saglayan tetkik. Tarama sonuclarinda bir suphe varsa amniyosentez yapılmalıdır.”

3 Beğeni

Amniyosetez tehlikeli bir durum

2 Beğeni

Bana doktorum amniyosentezde düşük riskinin yüksek olduğu,fetal DNA testinde ikiz gebelikte yüzde yüz sonuç vermediğini söyledi.Tek gebeliklerde daha iyi sonuçlar veriyormuş.Bende hiçbirini yaptırmadım.Aradim özel labaratuvari sordum 9000tlcik.:disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:

2 Beğeni

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Amniyosentez riskli kabul ediliyor genelde. Fetal DNA daha iyi olabilir

1 Beğeni

Yanıtınız için teşekkürler. Fetal dna pahallı ve 100/1 yanılma payı veriyormuş amniyosentez ise 1000/1 yanılma payı veriyormuş. Beni arada bırakan bu oldu.

1 Beğeni

Eylul ayinda fetal dna testi yaptirdim 11bin tl icim cok rahat iyiki yaptirdim diyorum​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :rainbow:

1 Beğeni

Amniyosentezin riskleri var fetal dna çok daha güvenli sadece sizin kanınızı alıyorlar

1 Beğeni

Ben de fetal dna yaptirdim %99 dogru sonuç veriyor dedi doktor .Biraz pahali evet ama amniyosentez bence en son basvurulacak yontem .Düşüğe sebep olabilecegini soylemisti doktor .

2 Beğeni

Nipt testinde bir problem çıkmadıktan sonra amniyosentez önerilmiyor Allah korusun çıktı diyelim kesin tanı için amniyosentez yapılıyor.

2 Beğeni

Üniversite hastanelirinde de o fiyat bende önümüzdeki ay yaptırıcam inşallah bir sorun çıkamaz dualarınızla dualarımızla :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim :pray::heartpulse:

1 Beğeni