35 yaş üstü gebelikte anomali olup olmadığını kesin olarak anlamak için Amniyosentez mi Fetal dna mı tercih edilmeli? Fetal dna yeterince bulgu sağlayamayabiliyor diye endişeleniyorum.
Doktorum şöyle açıklamıştı: “Taramalar veya fetal bunlar tarama testleridir. Amniyosentez ise teshis konulmasini saglayan tetkik. Tarama sonuclarinda bir suphe varsa amniyosentez yapılmalıdır.”
Amniyosetez tehlikeli bir durum
Bana doktorum amniyosentezde düşük riskinin yüksek olduğu,fetal DNA testinde ikiz gebelikte yüzde yüz sonuç vermediğini söyledi.Tek gebeliklerde daha iyi sonuçlar veriyormuş.Bende hiçbirini yaptırmadım.Aradim özel labaratuvari sordum 9000tlcik.
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Amniyosentez riskli kabul ediliyor genelde. Fetal DNA daha iyi olabilir
Yanıtınız için teşekkürler. Fetal dna pahallı ve 100/1 yanılma payı veriyormuş amniyosentez ise 1000/1 yanılma payı veriyormuş. Beni arada bırakan bu oldu.
Eylul ayinda fetal dna testi yaptirdim 11bin tl icim cok rahat iyiki yaptirdim diyorum
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Amniyosentezin riskleri var fetal dna çok daha güvenli sadece sizin kanınızı alıyorlar
Ben de fetal dna yaptirdim %99 dogru sonuç veriyor dedi doktor .Biraz pahali evet ama amniyosentez bence en son basvurulacak yontem .Düşüğe sebep olabilecegini soylemisti doktor .
Nipt testinde bir problem çıkmadıktan sonra amniyosentez önerilmiyor Allah korusun çıktı diyelim kesin tanı için amniyosentez yapılıyor.
Üniversite hastanelirinde de o fiyat bende önümüzdeki ay yaptırıcam inşallah bir sorun çıkamaz dualarınızla dualarımızla
Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim