Amniyon sıvısı fazlalığı

Merhabalar arkadaşlar bugün kontrol vardı 35.haftadayim bebeğin suyunun oldukça fazla olduğunu söyledi şeker yuklemesinde sorun çıkmamıştı ama en başından beri suyu hep fazla çıkıyordu meyve tatlı ve hamur işi azalt dedi bunlara dikkat ettiğimde azalirmi acaba suyu erken doğumu tetikleyebiliyormus sanırım sıvı fazlalığı bu konuda bilgisi olan başından gecenler yazabilirmi.en azından biraz içim rahatlasin :hugs:

Benimde suyum fazla ama benimki şekerden. İnsülin kullanıyorum 4 tane günde artı diyet ama hiç azalma olmadı.Doktorum plesenta hormonundan kaynaklı şu azalmaz demişti.Allah korusun yaptığn diyetler anne karnında ani ölümleri engellemek için dedi. Şu an 37+2 günlük hafta hamileyim 38+4 de sezaryen verdiler. Ben bu iğneleri 6 haftalıkken başladım halen devam ediyorum. Dikkat et diyet yap az kalmış doğuma canım.

1 Beğeni

Bende şu an 33 haftalık hamileyim. Bebeğim 2 hafta önden gidiyor ve sıvısı fazla. Benimde normal şekerim var hani gebelik şekeri değil çocukluktan gelen. Genelde şeker hastası annelerin sıvısı zaten fazla olurmuş erken doğum riski var tabi ama illa da erken olacak diye bi şey yok. İlk gebeliğimde 28 haftalıkken demişti doktorum sıvısı fazla diye 38de doğum yaptım. Korkma yani dikkat et yeter :blush:

1 Beğeni

Benimde fazla hatta olmasi gerekenden iki kati fazla dedi doktor test yaptım şükür şeker çıkmadi 30+1 deyim açıkçası bende endişeleniyorum senin gibi

İlk gebeliğimde suyum fazla idi kızım 39+2de doğdu. Şimdi ikincide de suyum fazla. Genetik olabiliyormus bu durum

1 Beğeni

Normalde de ekmek falan çok yemiyorum ama ben meyveye çok dayanamıyordum gebeliğin başından beri çok fazla tükettim sanırım en çok o etkiledi az kaldı dikkat edicem artık :smiling_face_with_three_hearts: teşekkür ederim bilgilendirdigin için

Bende hiçbir şeker yok normalde ama en başından beri fazla fazla meyve yedim tek aklıma gelen bu sebep olarak :smiling_face_with_three_hearts: doktorum hep suyu fazla derdi her kontrolde ama ilk defa uyardı oyuzden bı ne yapacağımı şaşırdım :hugs: haftasına göre tam uyumlu ileri geri değil ölçümleri bir tek su aşırı fazla dedi oyuzden panikledim sanırım bayramdan önce gelir diye :hugs: etrafımdaki herkes daha dogurmadin mi deyip durduğu için insan stres oluyor :joy:

1 Beğeni

Benim ilk gebeligimde hiç böyle şeyler yaşamadım şükür 40+3te zorla aldık hatta iverden :smiling_face_with_three_hearts: bu ikinci ama inanki herşeyi okadar farklı ki her seferinde başka bişi çıkıyor sanki sağlıkla kavuşmak nasip olsun hepimize inşallah :palms_up_together:t3:

Kaç yaşındasın? 30 yaştan sonra herkese her şeyi söylüyorlar. Benim de gebeliğimi zehir ettiler bunda ama çok şükür bir şey çıkmadı. Yaşım 32 diye saçma sapan her ihtimalden bahsettiler. Çok şükür atlattım o günleri. Ağlamaktan bitap düşmüştüm. Ruh gibi dolaşıyordum ortalıkta. Sagolsunlar bir cacık anlamadım hamileligimden :grinning_face_with_smiling_eyes:

Yaş 37 benim evet ilk gebeligimle arasında çok fazla fark var belki yaştan dolayıdır ama ben başkasının lafından dolayı değil gerçekten riskli şeyler yaşadığım ve kendimde zorlandığım için öyle dedim :smiling_face_with_three_hearts: yaş ilerleyince herşey zor gerçekten ama nasibi bu zamanmis diyelim rabbim sağlıkla kavuştursun az kaldı Allah’ın izniyle bayramdan sonra kavusucaz. Rabbim herkese yardım etsin :palms_up_together:t3:

1 Beğeni