Amerikaya gönderilen down sendromu testi

Selamlar​:innocent: 10.haftadan sonra yapılan 2li tarama testi gibi bir test varmış down sendromu tespiti için, ama normal tarama testinden farklı olarak testler amerikaya yollanıyormuş ve sonuçları daha kesinmiş, ayrıca bu test sayesinde erkenden cinsiyet de öğrenilebiliyormuş. Merak ettiğim bu testin ismi nedir? bunu yaptıran oldu mu? Fiyat ne civardadır?

1 Beğeni

Merhaba adı Verifi/Illumina NIPT Testi.

Verifi ve Illumina NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing) testleri, hamilelik sırasında anne karnındaki bebeğin bazı genetik durumlarını belirlemek için kullanılan non-invaziv (yani vücuda müdahale gerektirmeyen) prenatal testlerdir. Bu testler, anne kanındaki serbest dolaşan fetal DNA’yı analiz ederek, Down sendromu (Trizomi 21), Edwards sendromu (Trizomi 18) ve Patau sendromu (Trizomi 13) gibi bazı kromozomal anormallikleri tespit edebilir. Ayrıca, cinsiyet kromozomu anormalliklerini ve bazı durumlarda bebeğin cinsiyetini de belirleyebilir.

Bu testler, genellikle hamileliğin ilk trimesterinde (özellikle 10. haftadan sonra) yapılır ve yüksek doğruluk oranlarına sahiptirler. Ancak, bu testlerin sonuçları yüzde yüz kesin değildir ve anormal bir sonuç, genellikle daha kesin sonuçlar sağlayabilen invaziv testlerle (örneğin amniyosentez veya koryon villus örneklemesi) doğrulanmalıdır.

Verifi ve Illumina, bu alanda önde gelen testler arasında yer alır ve her ikisi de genetik test ve analiz konusunda uzmanlaşmış şirketler tarafından geliştirilmiştir. Bu testlerin kullanılabilirliği ve uygulanabilirliği, bulunduğunuz yere ve sağlık hizmetlerinizin yapısına bağlı olarak değişebilir.

Fiyatlar ve detaylar aşağıdaki sitede var. (site ile ilgili yaşayacağınız sorunlardan biz sorumlu değiliz. Sadece Googel arama ile ulaştığım bir site. güvenirliği konusunda bir fikrim yok.)

4 Beğeni

Ben 13 haftamda yaptirdim hollandada 175 eurodu Gecen sene bedava oldu turkiyede ne kadar bilmiyorum

2 Beğeni

NIPT (Non-Invasive Prenatal Trisomy) diye geçiyor. Ben Almanya’da yaşıyorum geçen hafta yaptırdım 50 € idi. Ama Almanya’da var laboratuvar neden Amerika’ya gönderilsin bilemedim :sweat_smile: doktorum ultrason ile baktı sonra 2 tüp kan aldılar kısa ve güvenli bir işlem. Cinsiyet öğrenmek için ekstra 19 € ödedim. 12. Haftamda yaptırdım. Türkiye’de Ankara’da da varmış laboratuvar şimdi araştırınca gördüm :smiling_face:

2 Beğeni

2 hafta önce yaptirdim 375 dolara 12 milyar wermistim . Nipt testi ama cesitleri war.ben 23 kromozomada bktirdim we cinsiyetide ögrendim 1 haftada geldi sonuç

1 Beğeni

NIPT test ya da fetal DNA testi olarak geçiyor. Amerika’ya gitmesine gerek yok Türkiye"deki laboratuvarlarda da yapılıyor :smiling_face_with_three_hearts: yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 6.500 gibi bir fiyata yaptırmıştık biz.

1 Beğeni

Fetal dna olarak biliyorum bende devlet hastanesin de 2li tarama testi yaptırdım sonuçlar doktorun dediğine göre riskliydi kesin sonuç için sıvı alıcaz karnından dediler riskli gördüğüm için kabul etmedim. Özel hastanede ki doktorumun tavsiyesiyle bi klinikle görüştüm eve gelip kan alıyorlar amerika yada güney koreye gönderiyorlardı. Ben 9 bin lira verdim güney koreye yollattım. Sonuçlar 1 hafta içinde geldi şükür rabbime temiz geldi hepsi. Cinsiyeti de ordan öğrendim ilk

1 Beğeni

teşekkür ederim :blush::blush:evet ankarada da varmış laboratuvar biraz araştırdım ,bakalım dr da zaten tavsiyede bulunacaktır diye düşünüyorum şirketleride araştırmak lazım tabi cevaplarınız için teşekkür ederim :kissing_closed_eyes::heart:

Sağlıkla kucağınıza alın :innocent::white_heart::white_heart: