Alttan muayene

Merhaba birşey sormak istiyorum 5 haftalık hamileyim ilk hamileliğim cevremdeki herkes doktor kontrolünde alttan muayeneyi kabul etme cocukta sıkıntılar olabilir diye uyardı böyle birşey yaşayan varmı kontrollerde alttan muayeneyi kabul etmelimiyim

5 Beğeni

Ben doktotuma güvendiğim için izin vermiştim

4 Beğeni

Benim doktorum hiç alttan muayene etmedi hep ultrasondan baktı ilk gittiğimde haftası küçüktü o yüzden göremedik bir şey ama yinede bakmadı ben de istemiyordum zaten

4 Beğeni

Benimde doktorum hic alttan muayene etmedi ama bakmak gerekiyorsa bakarlar bence korkulacak bir sey yok

4 Beğeni

Genelde araştırma hastanelerinde asistan doktorlar bakmak istiyorlar tecrübe edinmek için. Devlet hastanelerindeki doktorlar tecrübeli oldukları için 5 haftalık gebeliğe ultrasonla karından bakar ama görünmez zaten ben bu hafta transvajinal ultrasonla muayene oldum bir sıkıntı olmadı çünkü doktorum hiç ilerletmeden ucundan baktı lekelenmem dahi olmadı ELHAMDÜLİLLAH

5 Beğeni

Teşekkür ederim :hibiscus:

2 Beğeni

Banada vajinal ultrason la bakıldı 7.haftada çok şükür bir sorun olmadı. Bana da arkadaşlar yaptırma diyorlar di ben doktoru dinledim :person_shrugging: çok şükür sorun yok 31.haftaya giriyorum hayırlısı ile

6 Beğeni

Böyle bir sorun yaşayan kişi hiç olmadı çevremde. Çocukta sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Doktorunuza güveniyorsanız sorun olmaz

5 Beğeni

Etrafda söylenenlere çok kulak verme :hugs: 9 ayın her ayı hatta 1 ayda 2 defa altdan muayene oldum çoook şükür hiçbir sorunumuz yok :smiling_face::pray:t2:

5 Beğeni

Bence gerekliyse baktırın benimde ilk haftalarda bebek tam görünmüyor diye alttan baktılar minibüse binip eve giderken kanamam başladı ondan mı oldu bilemiyorum ama şimdiki aklım olsa görünmezse görünmesin deyip baktırmazdım sonra doktorumu değiştirip baktırmadım zaten düşük riskim varmış cinsel ilişki bile yasaklanmıştı.

5 Beğeni

Benim sadece bu hamileligimde sadece bı defa rahim ağzı için bakmislardi o da ağrım vardi diye ve hiçbir olumsuzluk yasamadim, ilk hamileligimde de araştırma Hastanesi’ne suyum gidiyor diye gitmiştim inatla suyun değildir diye birkaç doktor alttan bakmıştı anlamadıkları içinde ayriyeten enfeksiyon kapmıştık bebegimle büyük ihtimal denek olarak kullanmislardi bizi

2 Beğeni

Benim asilama tedavisiyle olduğundan dolayi ilk zamanlar 3 yada 4 defa alttan muane oldum keseyi girmek için klp atisi için zararlı bişey olsa bakmazlar zaten içiniz rahat olsun hiç bir sıkıntı olmuyor Allah’ın izniyle :rose:

1 Beğeni

Hamileligimi ogrendigimde 2 haftalikti kese olusmamisti, keseyi gormek icin alttan muayene etmisti daha sonrasinda hic alttan muayene etmedi. Cevredekilere kulak verme her seyi soylerler. Korkutmaktan baska bir işe yaramiyorlar :rofl:

4 Beğeni