Merhabalar ikinci gebeliğim ve 4 aydır Almanya’da yaşıyorum 4 aydır da hamileyim çok değişik kontrolleri var ve hiç bir aşı filan da olmadım burda Almanya da yaşayıp hamile olan var mı şimdiden teşekkürler
Ben başka bi Avrupa ülkesindeyim. Türkiyedeki gibi çok sık kontrol yok. Aşı ya da aylık kontrol mantığı yok. Herşey yolımdaysave yaşınız 35 altı ise 2 3 kere doktor ve ebe kontrolü var bu kadar. Bide doğumda görüyosnz işte.
Selam ben varım 14. Haftadayım ben de
31 yaşındayım ama çok değişik ama çok detaylı kontrol yapıyor ilk doğumum Türkiye de yaptım özel hastane de bile bu muameleyi görmedim sadece aşı filan yok
Aşı yok diye hatırlıyorum. Eğer gereksinim yoksa tahliller sonrası. Annem doğum için gelmişti 2. De hayran kaldı hemşirelere. Güler yüz yardımseverlik. Türkiye de özelde bulunmaz böyleleri bi yerden vuruyorlar, bi yerden veriyolar işte.
Türkiye’den epey farklı burası ama açıkçası gördüğüm ilgi, yaptırdığım testler içim çok rahat şu an Türkiye’deki kadar sık ultrason yok ama bu beni pek rahatsız etmiyor açıkçası. Hatta doktoruma bu konuyu sorduğumuzda 3 ultrasondan sonra oluşabilecek zarar ihtimaline karşı yasalarla korunuyor o yüzden sağlık kasası bu kadarı karşılıyor dedi. Elbette riskli bir gebelik varsa durum farklıdır şu an bizde çok şükür her şey yolunda gidiyor
Hamilelikte Aşı zorunlu değil evet sadece geçen kontrolümde doktorum grip ve boğmaca aşısını önerdiğini bir dahaki kontrolde konuşacağımızı söylemişti
Günaydın canım aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun canim
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Bu arada hangi testleri yaptırdınız şu ana kadar?
Dogma buyume hollandadayim 1 kontrolun 8-10 haftalik Tam kac haftalik oldugunu gosteren ultrasyon 10-12 haftalik. 2 kontrolun 14-16 haftalik olur 3 kontrolun 16 -24 hafta dan sonra aylik gidersin. 4.kontrolun 24-30 haftalik dan sonra 3 haftada bir 5 kontrolun 30-36 haftalik dan sonra 2 haftada bir 6.kontrolun 36-42 haftalik dan sonra hafta bir
Muayeniniz hastanede olmaz her bolgede ebe Burosu bulunur yazilmaniz lazim.
Onlar asilariniza basvurur zaten. Bedava zaten nipt felan. Her kontrolde tansiyonun bebegin kalbi dinlenir. Eger kontrolde bi sIkinti gorurlerse hamileliginizin Son haftalari hastanede devam edersiniz.
Aramiza hosgeldin Hayirli olsun hamileligin inshallah
Almanya’da bir tık farklı Hollanda’dan demek. Benim kadın doktorum var muayenehanede kontrolleri oluyorum. 30. Haftadan sonra doğum yapmak istediğiniz hastaneye ya da doğum evine gidip kaydolmanız gerekiyor. NIPT bizde ücretli. Ama benim bağlı olduğum sağlık kasasında hamileler için 500 € istediğin hizmetlerde kullanmak için hak tanıyor. Bazı testleri, kursları, hizmetleri oradan saydırabiliyorsunuz. Ebeler de (genelde) doğumdan sonra eve gelerek sizi ve bebeği takip ediyor. Tabii doğuma hazırlık kursları vs de veriyorlar. 3 tana ultrason hakkınız oluyor. İlki 8-11 haftada, ikincisi 18-21, sonuncusu da 28-31 aralığında. Tabii söylediğim sağlıklı ve sorunsuz gebelikte. Sanırım doktorunuz sorunlu gebelik olarak bildirirse 5 kere oluyor.
normal her gittiğimde idrar kan testi yapiyorlar kiloya bakıyor sağlık sorunuyla ilgili hiç birşey yok dediler 18 haftadayim
Merhaba @Tuğba2107 hoşgeldiniz
Hoşbulduk canım
Benim her ay kontrolüm var 7 aydan sonra iki hafta düşürdü şimdi 30 haftalığım iki seferdir gidiyorum nst bağlıyor ve iki hafta sonra aşı yapacak leverkusen de yaşıyorum
Her gittiğimde tansiyon kilo idrar testi hepsine bakılıyor
Gunun yaklastikca randevu sIkligin azalir. Bu saydigin kontroller rutin dir hamilelikte
Merhaba hamilelik boyunca hangi aşıları söyledi doktorunuz? Ben 16. Haftadayım birkaç hafta sonra grip aşısı olmak ister miyim diye sordular. Sonra da başka vuruluyor galiba keuchhusten mı demişti ama o ileri dönemde dedi doktor asistanı ama hatırlayamadım
Bana da grip için sordu istemedim bu hafta tetonoz aşısı yapılacak