Arkadaşlar 34 haftalık gebeyim alfamet tansiyon ilacını kullandıktan sonra tansiyonum 1 saat sonra 13.6 oluyor sizde nasıl oluyor
133 78 8:00 İlacı ölçumden sonra aldim 133 84 10:20
139 84 8:05 İlacı 8:35 te aldım 132 81 10:20
İki gündür sabahları bu şekilde
Sizinde çok düşmüyor çok etkisi olmuyor benim gibi
Başka alfamet kullanan var mı arkadaşlar
Öyle görünüyor ama kullanmasam daha mı yukselirdi onu da bilemiyorum. Olctugum değerleri yazıyorum ilac saatlerimle birlikte doktora gostericem gittiğimde. Bakalim ne diycek.
13+6 olduk suan. 1 haftadır tansiyon yüksekliğim var 13/8 - 13/7 hep bu düzende gitti. Bugün 14/8 oldu ve acile gittim. Hastanede 15/8 yükseldi. Kan ve idrar tahlilleri alındı hiç bir sıkıntı cıkmadı değerlerde. Acildeki kadın doğum doktoruda 2 saat tahlilleri bekledikten sonra 13/8 inmişti. Dahiliye doktoru ile görüşüp alfamet tansiyon ilacı yazdılar. Bu ilacın bebeğe bir zararı yok dendi ama biraz endişeliyim bu kadar erken kullanan var mı yada bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim @Sevgiay hanım Alfamet 13+6 gebelikte bir olumsuzluk yasatır mı
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun güzelim. Alfamet gebelikte tansiyon tedavisinde en sık başvurulan ilaç ve gebelikte de genellikle güvenli kabul edilir. Metildopa dediğimiz etken maddeyi içerir ve Gebelik Kategorisi B olarak sınıflandırılmış bir ilaçtır. Özellikle 2. ve 3. Trimesterde tansiyon yüksekliği çok görüldüğü için mutlaka tedavi de edilmeli yoksa preeklampsi gibi ciddiyi tablolarla karşılaşabiliyoruz. 13+6 da 2.trimester başı sayılır ama acilde ya da başka bir uzman tarafından yazılan ilaç için yine de kadın doğum doktorunuzdan mutlaka onay almanızı öneririm elbet her doktor gebelik için uygun ilaç reçete eder ama hem gözden kaçan bir durum olmaması adına hem içinizin rahat olması için en önemlisi de her gebelik farklı olduğu için mevcut durumunuzu yakından takip eden kadın doğum doktorunuz o anki durumunuza uygun olup olmadığı konusunda kesin karar verecektir.
Tesekkür ederim. Bugün hem kadın doğum doktorumla görüştüm tansiyon ilacının bebeğe bir zararı olmaz dedi kullanmaya baslamadan önce kardiyolojiye sevk etti. Kardiyoloji doktoruda tansiyon takibi için Holter taktı. Yarın cıkartılıp ona göre ilacı baslayıp baslamayacagıma karar verilecekmiş.