Aklıma takıldı

Kızlar aklımda bir soru var ben ağustosun 11’ini en son regl olmuştum ve hala olmadım bildiğiniz üzere hamile de değilim aklıma şu takıldı şimdi ben eşimle cinsel ilişkiye girdiğimde hamile kalma gibi bir durumum var mı şu anda bir regl düzensizliği yaşıyorum regl olduğunda yumurtlama günümü hesaplıyordum şu an ne zaman yumurtlayacağımı ya da ovulasyon günümü bilmiyorum sizce düzensiz bir şekilde hamile kalabilir miyim hamile kalan var mı

Merhaba canım, bu tür regl düzensizlikleri kafayı karıştırabiliyor, seni anlıyorum. Regl düzensizliği yaşıyorsan, yumurtlama gününü tam olarak tahmin etmek zor olabilir, ama bu durum hamile kalma ihtimalinin olmadığı anlamına gelmiyor. Hatta düzensiz regl durumlarında bile yumurtlama olabilir ve bu nedenle hamile kalma riski her zaman var. Yani korunmasız bir ilişki söz konusu olduğunda, hamile kalma ihtimalin mevcut.

Düzensiz regl dönemlerinde yumurtlama günü belirgin olmadığı için takvim yöntemiyle planlama yapmak biraz riskli olabilir. Eğer hamile kalmayı istemiyorsan, mutlaka korunma yöntemlerinden birini kullanmanı öneririm. Aynı şekilde, eğer hamile kalmak istiyorsan, düzensiz regl durumlarında da belirli aralıklarla cinsel ilişkiye girmek şansını artırabilir.

Eğer bu düzensizlik devam ederse ve aklında soru işaretleri kalıyorsa, bir kadın doğum uzmanına danışmak iyi olur. Böylece hormon seviyelerine bakarak sana en uygun önerileri yapabilirler. Umarım her şey gönlünce olur, sevgiler! :two_hearts:

Çok teşekkür ederim evet hamile kalmak istiyorum ve aklıma takıldı eşimle düzenli bir cinsel ilişkimiz var acaba hamile kalabilirmiyim diye düşündüm

Elbette kalabilirsin, düzensiz adet döngüleri var ise gün aşırı birliktelik gebelik şansını artırır.

Benimde çok düzensizdi ara kanamalarım oluyodu biyopsi alindi şükür temiz cikti ve iyi huylu tümörler varmış megersem doktor onlarida temizlemis oldum iyi oldu dedi 1 1.5 ay sonra hamile kaldim

Kafam karıştı yumurtlama olup döllenme olmadıkca hamile kalınmadıkca kanama oluyor 1 aydan uzun süredir gebelik olmadığı halde kanamanın olmaması bir sorun değil mi gebelik için neredeyse 2. Regli dönemi geliyor duzenli gidrn reglilerde 2 hafta uzaması problem diye biliyordum