Akıntı (Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim)

Gebeliğimi öğrendiğim an itibariyle benimle birlikte olan vajinal akıntım vardı, doktorum koku ve kaşıntı olmadığı için tedavi uygulamadı. Bir kaç gündür makattan da sarı sümüksü akıntı geldiğini farkettim ve korkmaya başladım, gebelikte bu durumu yaşayan oldu mu hiç? Doktora gitmeli miyim? Cevap verirseniz çok sevinirim :face_holding_back_tears:

Bnde 9 haftalık hamileyım benımde beyaz ve yesıl akıntım var.Beyaz olan hamilelik akıntısı dıye bılıyorum öbürü enfeksıyon var bnde biraz ondan kaynaklı oncekı hamıleliklerımde yasadım bunu normal bısey ama cok rahatsız edıyosa doktorunuza danısabilirsiniz

Yani şunu da ekliyim kanamanız veya lekelenmenız olursa hemen doktora gıdın onun dışında normal olan seyler bunlar

Yesil akinti cok tehlikeli degil mi ya bnm de sari akintim vardi bebege gecmesin diye fitil verdi rahatladim vala hemen gecti seffafa dondu akintm

Doktorum alttan muayane ettı yanı seffaf yesıl cok koyu deıl soyledım rengını felan hafıf enfeksiyonun var dedı bısey vermedı

Sarı akıntı bendede var doktora soylemelimiyim 23 hafdalik hamileyim.ben günlük pedler kullaniyorum çok uzur dilerim işdə onda oluyor bazen de böyle uzayan akıntılar doktora soylemelimiyim acaba

Ah bendede var sarımsı akıntı çox üzür dilerim günlük pedler kullaniyorum işdə sarı akıntılar var bezende böyle uzayan akıntı şeffaf böyle beyaz bazen doktoruma soylemelimiyim sizce

Eğer kaşıntı, yanma, idrar yaparken alt karında rahatsızlık hissediyorsan kesinlikle hemen gitmelisin. Eğer özele gidiyorsan doktorunu arayıp sorabilirsin akıntı hamilelikte önemli bir durum

Ben yabancı bir ülkede yaşıyorum ve dillərini bilmiyorum hər yerə kaynanamla gidiyorum ama söylediğinizin hiç biri yok ( kizkende aynı akintilar vardı yani evlilikdən öncede sonrada vardı şimdi hamileyim.yine var sizce normalmi )

Bi dahaki kontrole gittiğinde doktoruna söylesen çok iyi olur bence

Gebelikte vajinal akıntılar genellikle hormon seviyelerindeki değişimlere bağlı olarak artabilir ve bu durum çoğunlukla normal kabul edilir. Ancak sarı sümüksü bir akıntı, özellikle makattan geliyorsa, normal bir durum olarak değerlendirilmeyebilir. Bu durum bir enfeksiyon belirtisi olabilir ve özellikle gebelik döneminde enfeksiyon riskleri daha hassas olduğundan doktorunuza danışmanız önemlidir.

Makattan gelen bu tür bir akıntı, sindirim sistemi veya bağırsaklarla ilgili bir problem ya da vajinal bölgeyle ilişkili bir enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir. Koku ve kaşıntı olmasa da bu gibi belirtileri ciddiye almak ve bir uzmana danışmak yerinde olacaktır.

Doktorunuz, herhangi bir risk olup olmadığını değerlendirmek ve gerekirse tedavi uygulamak için en doğru kişi olacaktır. Kendinizi endişelendirmeden doktor randevusu almanız en sağlıklısı olur. Bu süreçte bol su içmeye, hijyeninize dikkat etmeye ve beslenmenizi dengede tutmaya özen gösterin. Sağlıklı ve güzel bir gebelik geçirmenizi dilerim. :sparkling_heart:

Bende öyle dusunuyorum

Benimde seninkiler gibi basladı normaldi akıntılar arada gelirdi evlendikten sonra cok fazla gelmeye artmaya basladı kasıntilar oluyor arada bir doktor enfeksiyon demisti ama cocuk sahibi olmak istedigim icin ilac yazmadi bende doktorun dedigine baktım ama giderek akıntılar arttı hamile kaldım hamilelik akıntılariyla beraber normal gördüm bazı dönemler asıri artiyor tuvalet tuttugumda muthis agri oluyor günlük pet kullanamiyorum. disari ciktigimda kullandigim gun kasinti yasamaya basladim surekli doktorlara soyluyorum doktor drgistiriyorum hepsi idrar yolu enfeksiyonu var baska sorunum yok kultur testi sorunsuz cıkıyor üromisin yazıyorlar antibiyotik ve fitil yazmadı hic bi doktor ama akıntilarim cok fazla koyu kvmli oluyir bazen sarı bazen hafif yesil bazen kesik kesik bazrn sadece su gibi bu durumdan kaynaklı cildirmak uzereyim ama cok basit akıntılarla basladı doktoruna söyle yapsınlar testlerini erken zamanda cözerler sorununu insallah

Ben 22 haftalik hamileyim akintim var sarımsı oluyor cok gittim bunun icin az enfeksiyon var dediler bisey kullanmadim. Cunku ilk gebelikte enfeksiyon ilaci kullandim düşük yasadim bilemiyorum korku yaratti o bende yine tabiki doktora git ama bence korkulcak bisey yok akinti da normal

Antibiyotik mi kullandık fitil mi kullandın acaba? Bana fitil vermişti kullanmamıştım, bugün kullandım artık

Benim o zamanlar cok küçüktü 3 haftalikti toz olandan vermisti onu içtim düşük oldu. Ama fitil veyada hap vermedi bidaha suan vermiyor eger kontrol altinda verdiyse bir bildiği vardir

Ah ben bir çok kez enfeksiyon ve mikroba karşı test yaptirdim temiz çıktı bu ay gidicem o zaman soyleyirim ürəyim bir bir şey olmaz

Salam. Hansi ölkədə yaşayırsız?

Insallah hamilelik akıntılarıdırda baska bir seyle ugrasmazsin gecmis olsun

Çox təşəkkür ederim ama ben hamiləlikdən öncə və hamilə zamanida testlər yaptırdım mikrob falan yoktu inşallah ilaç falan almak zorunda kalmam

1 Beğeni