Ebe rutin kontrollerimi yaparken memelerime de baktı ve sütle dolu olduğunu, meme ucumun da bebeği emzirmek için yeterli olduğunu söyledi.
İlk doğumda emziremediğim için bunda her ne kadar pozitif olmaya çalışsam da korkum var. Çünkü çok istiyorum emzirmeyi.
Ebeye eğer emzirmeyi beceremezsem oraya gidip destek alıp alamayacağımı sordum. Ebe de sağlık ocağında emzirme odaları olduğunu ve isterse her gün gidip o odada destek alabileceğimi söyledi, yani kendisinin seve seve destek verebileceğini söyledi. Bu uygulama bana çok iyi hissettirdi, zaten ebeyle de enerjimiz tuttu, çok pozitif biri o da, arkadaş gibi olduk.
Ben Hatay’da yaşarken bizim ordaki aile hekimliklerinde emzirme destek odaları yoktu. Burda böyle destek veren bir sağlık ocağı görünce şaşırdım açıkçası.
Sizin aile hekimliklerinde de böyle destekler veriliyor mu acaba ?
Emzirma odaları görsüm ama destek veriliyor mu bilmiyorum sağlık ocağına gittiğimde rutin kontroller yapılıyor kilo kalp atışı gibi ama memelerin muayene edildiğini ben ilk lez duydum açıkcası
@Cansu Yok öyle bir oda değil. Emzirme destek odası diye geçiyor, o odada da öyle yazıyordu. Emzirmede acemilik yaşayan anneler için emzirme eğitimleri veriliyor, destek olunuyor
@Cansu Ebe bana bakabilir miyim diye sordu çünkü ben ilk doğumumda meme ucumun olmamasından dolayı emziremediğimi ve sütümün kesildiğinden bahsettim. Ona istinaden bakmak istedi. Şahsen ben de çekinmedim pek İkisini değil, birini açtım zaten. Süt artması için meme masajlarından falan bahsetti uygulamalı olarak. Ben memnun kaldım
@Sevane18 Doktor bakmadı canım. Ebe meme masajını falan göstermek için bakabilir miyim dedi. Ben de gösterdim. Eliyle dokununca süt aktı birkaç damla, süt damarların gayet dolgun dedi. Göğüslerim de dolgunlaştı artık biraz çok şükür
@Glsh887 Memelerim muayene edilmedi canım benim de. Ebeyle bir önceki doğumumda emzirememe nedenlerinden falan konuştuk. Ebe de ona istinaden meme masajlarını göstermek istedi ve meme ucumu görmek için bakabilir miyim bir dedi. Ufak bir emzirme ve meme masajı eğitimi verdi yani. Yoksa muayene olarak bir şey değil yani, yanlış anlaşılmasın