Hanımlar iyi akşamlar ilk doğumdan çok zorlandığım için ikincide düşünmek bile istemiyorum…bu arada ilkin tecrubesiz hazirlıksız geldi…acaba ağrısız sancisız doğum gerçekmı öyle birşey varmi
Merhaba @Aya hoşgeldiniz ağrısız yapanlar da varmış benim malesef ağrılıydı her sancı geldiğinde nefes kontrolü de yaptım ama yetmedi
Aramıza hoşgeldin @Aya
Gebeliğin hayırlı olsun
Ağrısız doğum olduğuna inanmıyorum, pozitif doğum olduğuna inanıyorum. İki normal doğum yaptım, ikisi de epiduralsiz, suni sancısız oldu. Hatta ikincisinde hastanede tamamen yalnızdım çünkü beklenmedik anda geldi kızım, tek başıma doğurdum. İkisi de ağrılıydı, sonuçta bir canlı doğuruyorsun, tamamen ağrısız doğum olur mu hiç ?
Önemli olan doğru nefes ve egzersizler. Ben ikisinde de bu yöntemleri kullandım, sakin kaldım ve çok rahat doğurdum. Dediğim gibi ikinci doğumumda yalnız olmama rağmen telaş yapmadım, güzel karşıladım bebeğimin gelişini. Çünkü biz o anda o sancıları çekiyorken bebeğimiz de bize kavuşmak için kemikleri ayırıp çıkmaya çalışıyor. Böyle düşününce herşey daha da kolaylaşıyor. Pozitif olmak çok önemli
Cevabladiğiniz için teşekür ederim…tecrumenize ihtiyacım var gerçekten bı sorum daha olacak mümkünse .kuyruk sokumu dan doğum sırasında sizde de bı ses geldimi…acaba normalmı doktorlar o sırada birşey söylemediler?
Doğum sırasında öyle ses duymadım ama zaten tüm seslere kapalı oluyor genelde kulaklar
Epizyotomi oldu mu
Tabi ki, oldu
İlkinde mi oldu peki suyunuz geldiginde mi gittiniz hastaneye
İkisinde de dikişlerim oldu. İlkinde suyum gelerek gittim, ikincisinde önce nişanım geldi, 4 gün sonra sancılarımla başladı doğumum
Teşekkür ederim su bir anda mı geliyor yoksa az az mi su oldugunu anlayabildiniz mi
Bir anda geliyor. Gece yatağıma yattığımda karnımda ‘pıt’ diye bir şeyin patladığını hissettim, sonra aktı suyum
Ay çok değişik olmuş ya çok tatlı bebekler mi patlatiyor ki
İlkinde kızım patlatmıştı