4 hafta 3 günlük gebeyim ilk gebeliğim kasıklarımda sızlama şeklinde ağrılar oluyor aralıklı bı şekilde normal mi bu durum
Merhaba, Mucize Anneler arasına hoş geldin canım. Gebeliğin ilk zamanlarında kasıklarda ağrı, batma hissi gibi durumlar gayet normal. Vücudun uyum sürecinde şu an.
Çok teşekkür ederim
Merhaba 8 hafta 3 günlük hamileyim adet sancısı gibi sancım çok fazla oluyor sizce bu durum normal mi neden oluyor
8 haftalık hamilelikte adet ağrılarına benzer ağrılar ve sancılar yaşanması bazı durumlarda normal olabilir. Bu dönemde, rahmin büyümesi ve vücudun hamileliğe uyum sağlaması sebebiyle hafif kramp benzeri ağrılar meydana gelebilir. Ayrıca, hamilelik hormonlarının etkisiyle bağ dokular gevşeyebilir ve bu da rahim bölgesinde hafif ağrılara neden olabilir.
Ancak, ağrının şiddetli veya devam eden bir karaktere sahip olması, kanama veya diğer belirgin semptomlarla birlikte olması durumunda, bu durum bir sağlık sorununun işareti olabilir. Özellikle dış gebelik gibi ciddi durumlar, benzer semptomlar gösterebilir.
Bu nedenle, herhangi bir endişe veya anormal semptom durumunda, bir sağlık profesyoneline başvurmak önemlidir. Her hamilelik benzersizdir ve herhangi bir sağlık sorusu veya endişesi profesyonel bir değerlendirme gerektirir.
Ozellikle adet zamanlarinda cok olur adet olacakmis gibi bir de gaz çok fazla oluyor gebeligin ilk haftalarinda ondan da olabilir .Ayaklarinizi sicak tutun derim .
@Zlyhaydn hoş geldin gebeliğin hayırlı olsun
Ben 10 haftalığım şuan ve kısa süren ara ara kasık sancım oluyor. Bunu bebişin yerleşim ve gelişimine yoruyorum.
Tmm çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim hoşbuldumm
Sağlıklı olur inşallah teşekkürler
Günaydın arkadaşım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun Bu kasik ağrılari cok normal rahîm genişliyor endişelenecek bir durum yok ama ocin rahat etmesi için ilk doktor kontrolünde doktoruna bilgi ver o sana anlatir normal oldugunu
Merhaba @Elifx @Zlyhaydn hoşgeldiniz rahim büyüyüp geliştiği için oluyor dinlendiğinizde geçiyor olmalı dayanılmaz bir ağrı olursa acil yardım alınmalı
Aramıza hoşgeldin @Elifx
Gebeliğin hayırlı olsun
İlk haftalarda çok normal. Kanama ya da dinlenildiğinde geçmeyen ağrıysa doktora git olur mu ?
Hepinize çok teşekkür ederim çok sağolun
Hepinize çok teşekkür ederim tekrar hoşbuldum… Ağrılarım dinlenice geçiyor zaten arada bı kramp gibi olup geçiyor
Sol alt tarafta ağrı hissediyorum kasık bölgesi sanki kramp gibi de değişik bişey 14 haftalığım
Arada öyle ağrı oluyor çok şiddetliyse doktora görün derim
Teşekkür ederim @Cnsl