Merhaba hamileligimin basindan beri bulantilarin disinda bir de agzimda surekli kotu tat hissi var. Ne yersem yiyim sanki hepsinin tadi ayni surekli metalimsi ve itici. Bazen sirf ac kalmamak icin zorla yemeye calisiyorum. Kullandigim ilaclardan mi yoksa hamileligin etkisi mi artik anlayamiyorum. Sizde de boyle oluyo mu? Nasil basa cikiyosunuz ? Ne zaman gecer acaba
Hamilelik döneminde yaşanan hormon değişiklikleri özellikle gebeliğin ilk haftalarında ağız tadını da değiştirebilir. Bakır ve demir gibi metallerin vücutta yüksek olması ağızda metalik tat hissi yaratabilir
Ağız için kuru olması metalik tat hissi yaratabilir. Ayrıca şekersiz naneli sakız çiğneyerek metalik tadın uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Yemeklerden önce yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonatı, bir bardak ılık su içerisine ekleyip ağzınızı çalkalayabilirsiniz
Sakizi denemistim ama karbonatli tuzlu suyu da deniyim. Konusmak bile istemiyorum agzima tat gelicek diye insallah bir an once gecer. Tesekkur ederim bilgilendirme için
Rica ederim canım
Bende hiç olmadı ama hamilelikte sık görülen bir belirti olduğunu duymuştum
Bende de var zehirlenmişim gibi metalik bir tat bende kitapta okudum normal bir belirti
13haftalik hamileyim bende de var ayni durum 7. Haftada başladı hâlâ geçmedi. Normal olduğunu biliyorum ama bu durum çok zorluyor bir yandan da kötü kokular alıyorum her seyden ikinci hamileligim oldugu icin zamanla azalacağını biliyorum ve sabirla bekliyorum. Sizde endise etmeyin
Ben dişimi fırçalıyordum hemen
Aramıza hoşgeldin @Hamisss
Gebeliğin hayırlı olsun
Günaydın canım aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
@Hamisss