Arkadaşlar 12+ 4 günlüğüm adet günlerim geldiginde adet olur gibi sancilaniyorum ilk ay 10 gün adette oldum benim gibi bu durumu yaşayan varmı bu normalmi?
Merhaba canım, bu tür belirtiler ilk trimesterde oldukça yaygın ve seni endişelendirdiğini anlıyorum. 12+4 haftalık hamilelikte, adet günlerinde adet sancısına benzer kasık ağrıları yaşamak oldukça normal olabilir. Bunun nedeni genellikle rahmin büyümesi ve kaslarının gerilmesiyle ilgilidir. Hamilelikte rahmin büyümesi ve bağ dokuların gerilmesi, adet sancısına benzer şekilde ağrıya neden olabilir, özellikle de ilk trimesterde bu daha sık görülür.
İlk aylarda kanama yaşamak da bazı anneler için normal olabilir, ama her durumda bu durumu doktoruna bildirmekte fayda var. Eğer kanama hafif leke şeklindeyse ve uzun sürmüyorsa, genellikle bir sorun oluşturmaz. Ancak yoğun ya da ağrılı kanamalar varsa, doktor kontrolü önemlidir.
Senin gibi bu durumu yaşayan pek çok hamile var, ve çoğu zaman bu durum gebelik ilerledikçe kendiliğinden geçer. Ancak rahatlamak için doktorunun görüşünü almak ve durumu ona bildirmek her zaman en güvenlisidir. Kendine çok dikkat et, bol bol dinlen ve su içmeyi ihmal etme. Her şeyin yolunda olmasını diliyorum!