Merhaba arkadaşlar benim Perşembe günü adet günümdu leke geldi bı kere adet oldgumu anladım sonra gelmedi cuma günü de cumartesi de lekeli geçti bugün hafif soktu sanirim renk olarak da kırmızı oldu ama sorun şu ki o yoğun kanama yok ped bile değiştirmiyorum acaba sokmedi diyorum ama peçete ile silince baya bı akıyor (klomen) kullanicam tedavi görüyorum çocuk olsun diye doktorum salı gününe kadar sökmese gel test yapalım dedi ama soktu gibi ama yoğun değil sizce normal mi ilaç atayım mı
Canım öncelikle tedavi sürecin hayırlı olsun, klomen kullanan birçok kadın bu tarz belirsiz adet başlangıçları yaşayabiliyor. Anlattığın duruma göre kanama başlamış ama “tam adet gibi yoğun değil, ped bile doldurmuyor” demişsin. Bu bazen rahim duvarının tam dökülmemesi ya da hormonal dengenin değişmesiyle olur.
Şimdi ne yapılabilir?
Eğer kanama kırmızı renkteyse ve silince geliyor ama ped doldurmuyorsa, bu genelde adet başlangıcı kabul edilir.
Ama doktorun “Salı’ya kadar sökmezse gel” demiş ya, bu durumda seninle aynı durumda olanlar genelde doktorlarına “kanama başladı ama çok hafif” diye bilgi verir, çünkü bazı doktorlar klomen başlamadan önce tam adet kanaması ister, bazıları hafif akıntıyı da başlangıç sayar.
Tavsiyem:
Bugün ya da yarın sabah doktoruna bu durumu net şekilde yaz: “Hocam kırmızı kanama başladı ama ped dolduracak kadar değil, silince geliyor sadece. İlacı başlayayım mı yoksa test mi yaptıralım?” diye sor.
Çünkü klomenin yanlış zamanda alınması döngüyü karıştırabilir.
Kendini suçlama, bu süreç biraz karışık olabiliyor. Emin ol yalnız değilsin. İnşallah bu tedaviyle güzel haberler alırsın canım, moralini yüksek tut!