Merhaba arkadaşlar. Ben 24 haftalık hamileyim bu hafta şeker yükleme haftası ama ben şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum. Açlık tokluk şekerine bakılsın istiyorum. Benim gibi yaptıranlar bilgi verebilir mi. Nasıl yapılıyor? Açken kan verdikten sonra ne yediniz? Yedikten sonra ne zaman kan verdiniz? Bunlar hakkında bilgi verir misiniz
Merhaba bende yükleme yaptırmadım. Hastanede sabah erkenden açlık kanına bakıldı. Sonra laboratuvardaki hemşire size söylüyor zaten. İlk lokmayı ağzına koyduğun an saate bak, karnını doyur ne yediğinin önemi yok. Ben hastanede olduğum için poğaça çay yedim içtim. Tam bir saat sonra gidip tokluk kanı verdim. Öğleden sonra sonuç çıkıyor zaten. Bir kaç gün sonra da sağlık ocağından çağırdılar, orda da aynı sistem oldu. Sabah aç karnına gittim, parmak ucundan cihazla bakıldı. İlk lokmayı ağzıma koydum saati not oldum karnımı doyurdum tam bir saat sonra tekrar gittim yine cihazla baktılar. İkisinde de bir sorun çıkmadı
Bende yaptırmayacagım canım doktorumla görüştüm tamam dedi sabah aç gel kan alıcaz dedi süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama şeker yüklemesi yaptıran annişlerin kimisi pişman
Teşekkür ederim. Ben kahvaltıya gitmeyi planlıyordum ama sandiviç tarzı birşeyler yesem yeterli o halde.Parmak ucundan sağlık ocağında mı baktılar
Ben daha doktorumla konuşmadım ama aç gidecem açlık tokluk yapılmasını isteyeceğim
Rica ederim. Evet parmak ucundan sağlık ocağında baktılar. Tam bir saati doldurman gerekiyor. Bir saati geçerse, geçersiz oluyor ona dikkat et yeter. Ben çayı bilerek şekerli içtim bakalım sonuçta ne çıkacak diye merak ettim doldurdum şekeri ![]()
çok şükür sıkıntı çıkmadı. Canın ne isterse ye yani
Bana doktorum senin kararın hangisini istersen onu yapalım dedi açken ben ben değilim valla nasıl yapacam bilmiyorum
Hastane alıyor zaten sağlık ocağına neden tekrar veriliyor şeker testi
Ben iki ay aclık tokluk sekeri baktırdım. Sabah aç karnına önce kan alıyorlar. Hemşireler bana herseyden yemen lazım tatlı tuzlu çeşitli bir kahvaltı yap dedi. Bazı drlar bir saat sonra bazıları da iki saat snra tokluk istiyor. Ağzına aldıgın ilk lokmadan itibaren bir yada iki saat sonra tokluk şekeri için kan vereceksiniz. Bu arada kahvaltıyı 20 dk da bitirin ardından su bile içmeden bekleyin dediler bana. İlk testim normal, ikinci ay biraz yuksek cıkınca drum benden 10 gün boyunca parmaktan ölcüm istedi cihazla hergün ölçüp not aldım. Ayrıca diyetisyene yonlendirdi diyetisyen listesine tam uyamasamda bazı onemli noktalara dikkat ediyorum. Beyaz ekmek pirinc yasak tatlı meyveler yasak ama tadımlık yiyorum. Cok sukur on günlük ölçümlerim normal cıktı ama ben dikkat etmeye devam edecegim kilo kontrolü içinde şart.
Benim ebem bende bakmak istiyorum içimiz rahat etsin dedi bende tamam dedim o da baktı sağ olsun. Sağlık ocağı şart değil yani
Bende yaptırıcam 4. 5 gün sonra şeker testi için değil ama bebişi görmek çok güzel
Bende sağlık ocağında açlık tokluk kan şekerine baktırdım eğr yüksek çıksaydı şeker yüklemesi yapıcaktık hastanede ama yüksek çıkmadı şükür insülin direncim düşülmüş diyet önerdi ama yapmicam çünkü çok düşük değil sınırda
Verilen glikozun 3-4 baklavaya eş seğer olduğunu söyledikleri için belki baklava tatlı falan yerin diye de düşündüm ![]()
![]()
![]()
Çok erken saatte gitmeye çalış. Ben de kahvaltı yapmadan hiç bişey yapamayan biriyim o yüzden erken saatte randevu aldım
Bende birinden duydum açlık bakıyolar yedikten sonra 1. Saatte ve 2. Saatte tekrar bakıyorlarmış
Benim ve eşimde yada ailelerimizde şeker diyabet gibi bir rahatsızlık yok. Bende açlık tokluk yaptıracam sıkıntı çıkarsa belki şeker yüklemesi yaptırırım ama şuan için ihtiyaç duymuyorum