Açılma ve sanci olması için

Ne yapilmalı? Merhaba arkadaşlar 39 +3 herşey gayet yolunda cok şükür artık yalancı kasılmalardan gerçekden yorgun düşüyorum gerçek kasılmalara dayanamayacam ve sezeryanı tercih etmeyi düşünmüyor deyilim , ama istemiyorum onun zorluklaırndanda haberdarım lütfen artık açılma olsun kasılmalaırm duzenli olsunbilinenler dışında(hurma yemek yürüyüş merdiven, duş alma vs. ) Dışında belki bir bildiyimiz vardır nebilim yeni oyrendiyiniz, ayni seyleri duymakdan ve yapmakdanda yoruldum olmuyo diyeceksinizki bebek kendi gelmeyi isterse gelir ama birazda bizim elimizde bence

3 Beğeni

Biz destekleriz ama bebek istediği zamanda gelir :blush:

Siz elinizden geleni yapıyorsunuz zaten, beklenmedik anda gelecektir :blush:

1 Beğeni

Nefes egzersizi ile daha kolay olabilir

2 Beğeni

Nefes egzersizi kasilmamı yapiyo? Veya açılma?

1 Beğeni

Hayır. Kasları gevşetiyor, kasılmalarınızı rahatlatıyor ve stresinizi azaltıyor

Ben sana bizzat kendimin yaptiği bişeyi söylicem ilk gebeliğimde açilma 3 santimden çikmadi suyum sizdiriyodu annemin bir yöntemini kullandim çubuk tarcin çayi içtim 2 3 defa ve ustune çok yuruyüş yaptim cansu hanimin dediği gibi nefes ezgersizi yaptim açilmam 8 santime kadar çikti hemen 3 gün içinde

1 Beğeni

Merhabalar öncelikle inanıp inanmamak size kalmış. Ben ilk doğumumda da kullandım,bu ikinci bebeğim. Zaten doğum anında sancılardan nefes alamıyorsunuz çok zorlanıyor insan bir de açılma olmazsa zor. Ben çok korkuyordum ama Meryem Ana otu diye bir ot var. Aktardan bulmuştum ben onu. Kasılmaların başladığında onu bir suyun içine atıyorsun.Bu benim elim değil, Fatıma anamızın eli, Şafi isminle şifa ver. Diye dua ediyorsun ardından Meryem suresını okuyorsun ve doğuma gitmeden önce sudan biraz içiyorsun.Ot suyun içinde bir el gibi açılıyor o açıldıkça rahminde de açılma oluyor.Yalnız doğum olur olmaz otu sudan çıkarman gerek yoksa açılmaya devam ediyor

Ben ilk doğumumda evde unuttum otu. Eşim eve gelip çıkarana kadar açılmam devam etti. Doktorlar da korktu açılma devam edince. :joy::joy: Otu çıkarınca daralmaya başlıyor.