Arkadaşlar aranızda yada tanıdığınız var mı lütfen yardıma ihtiyacım var. Bebeğim 13 günlük ve kakasını yapamıyor. Sütüm yetmediği için mama veriyorum.çok ağlıyor bir çay kaşığı zeytin yağı verebiliyormuyum
Geçmiş olsun. Bunu bilmek için hemşire olmaya gerek yok bebeğinize süt-mama dışında bir şey içirmeyin. Bağırsak florasına zarar verirsiniz. Doktorunuzun önerdiği fitili kullanın. Mamasını değiştirmenizi öneririm kullandığınız mama bebeğinize iyi gelmemiş olabilir. Hemşire bir arkadaş vardı burda @Sevgiay etiketledim sizin için
Sütüm az olduğu için mama veriyorum ağırlık olarak doymadığı için. Doktora gidiyoruz lama veriyorlar. Masajlar yapıyorum olmuyor bende artık alternatif yollar aroyorum çok ağlıyor
Bebek çok küçük canım nasıl sütun az eminsin bundan yeni doğan oldu için çok süt gerekmez
Sağdığımda 30 cc bile çok az çıkıyor
Bire bir emse dahaa iyi deyilmi sütünde artar artı bebek hastalansa göğüs ona göre antikor sütü üretir bebek için çok sağlıklı
Önden emziriyorum ama çok gelmediği için doymuyor. O yüzden mama ile destekliyorum
Yenidoğanlara ne yazık ki ancak doktor onayı olmadan zeytinyağı verilmez güzelim, onun için de bebişi muayene etmesi şart. Zeytinyağı sindirim sistemine zarar verebilir ya da beklenmedik şekilde aşırı ishale yol açabilir ve bebeğin bağırsak emilimini zorlaştırır. 2-3 gün boyunca kakasını yapamaz da çok huzursuz olursa zaten muhakkak bir doktora görünsün bebeğiniz, doktorunuz mama değişimine de gidebilir. Bebeğinin bacaklarını bisiklet çevirir gibi hareketlerle biraz rahatlatmayı dene, ya da zeytinyağıyla karnına masaj yapabilirsin nazikçe.
Canım benim ebe hemşirem gebe okulunda yeni doğanlarda ilk 1 ay çok fazla kaka yapmaması normal demişti zaten süt ile besleniyor sıvı yoğunlukta olduğu için yapsa bir bir parmak ucu kadar bulaşmış şekilde de olabilir panik yapmaya gerek yok emzirmeye devam et demişti. Onların mideleri çok küçük henüz ve katı beslenmedikleri için normal demişti. Bilemiyorum tabi daha iyi bilen arkadaşlar belki vardır
Çok huzursuz ıkınıyor sürekli kızarıyor ağlamaktan kasılıyor. Karon masajı falnda yapıyorum ama yok çıkmıyor
Ama çok fazla ıkınıyor ağlıyor ağlarken kasılıyor. Sütüm az geldiği için mama ile destekliyorum beslenmesini.
Karnını ısttığınız zeytinyağı ile ovalamamış gerekiyor o zaman rahatlar bağırsaklar bide rezene ve kimyon kaynatıp İçin sonra bebeği emzirin bebeğiniz rahatlayacaktır
Canım benim kızımda bebekken öyle oldu ben doktora danışmıstım 5 günü geçiyorsa sorun olur demişti benim kızımda çok kabız olurdu ve doktor bana fitil vermisti eğer senin de 3-4 gün yapmazsa bebeğin bı doktora danış derim onun dışında kimyon kaynatıp içersen sen senin sütünden bebeğe geçer rezene çayı mesela bunlarda bebeğinin gazına ve bağırsaklarına iyi gelir . Benim arkadaşım kimyonu kaynatıp kendisi içiyordu iki çocuğunda da yaptı bebeğede bir kaç damla veriyordu onuda deneyebilirsin ha bunu yapan arkadaşım yeni doğan hemşiresi bunuda için rahat olsun diye diyorum . Egerki doktorun fitil verirse fitili küçült öyle kullan canım benim doktorum bunu söylememişti bana eşim eczacı teknisyeni o öyle uygulamamı söyledi . Birde acı elma yağı yani adaçayı yağı diyede geçiyor ayaklarının altına sürersen bebeğinin oda rahatlatır . AMA KESİNLİKLE AĞIZDAN VERİLMEZ BU ÖZELLİKLE BÜYÜK YAZIYORUM SADECE AYAK ALTİNA SÜR.
Çok teşekür ediyorum
@AyseDuru yağın kullanımını yazabilir misin
Canım 1-2 damla ayaklarinin altına sürüp biraz masaj yapıp çoraplarını giydiriyordum hep öyle yapabilirsin. Şuanda bebeğin çok küçük senin şimdi yapma ama ben 5-6 aylık olduğunda karnına da sürdüm bir iki damla bide ütüyle bı bez ısıtıp karnına sardım sıcak tutunca gazına iyi gelmişti .