Arkadaşlar benim kafam çok kurcalıyor ya işim beni çok korkuyorum benden gizli gidip bebemize isim koyacak diye ödum kopuyor eşim benden gizli habersiz gidip kimlik çıkarabilir mi
Ortak bi isime karar vermediniz mi? Taburcu işlemlerini hallederken eşim halletmişti kimlik işini
Sizden imza halan aldımı yok eşimle anlaşamadık
Olmadı çıkış işlemlerini falan eşim halletti hepsini
Hastaneden hastaneye de değişiyor mu bilmiyorum
Yaa teşekkür ederim
Ne demek rica ederim ortak bi isim bulursunuz inşallah
Pek sanmıyorum ama inşalla
Baba çıkartabiliyor kimliği annenin imzasına gerek yok oğlumun kimliğini babası çıkardı kızımında kimliğini babası çıkaracak istediği ismi yazdıra bilir
Evet eşin doğum bildirimi yapıldığı an direk gidip isim koyabilir artık her şey elektronik sistemde zaten görünüyor
Hiçbir yolu yok mu
Koyduydukdan sonra mahkeme yolu var o da nasıl bir süreç araçtırman lazım
Ben öyle bir yola giremem
Eşim eski nüfus memuru ve sana yazdığı şeyleri anlatıyorum Eğer evlilik içi çocuksa anne veya baba isim verebilir Eğer doğum devlet hastanesindeyse istersen orda da verebilir mişsin Nüfus müdürlüğü herhangi bir belge(doğum raporu vs istemez) doğum raporu mernise otomatik gelir. Bu cevap eşimin cevabı Çocuğun boy kilo doğum tarihi saati gibi bilgiler otomatik sistemden çekilir değiştirilemez Diyor ki hemşireye falan söylesin hemen hastanede işlem gerçekleşsin .
Özür dilerim ama ben bir kısmı anlayamadım eşim ben doğumdan hemen çıktıktan sonra beni yalnız bırakıp çocuğa isim koyabilir mi yani kimliğini çıkarabilir mi Bunun için benden herhangi bir şey istemiyorlar mı
İstemiyorşar canım ben şehir hastanesinde yaptım doğumumu eşim gitti çıkardı orada hemen
Ben eşimin kimliği çıkarmamasınını istiyorum eğer bensiz kimliği çıkarmaya giderse kendi istediği ismi koyar
Onun koyduğu ismi neden istemiyorsun veya senin koyacağın isim nedir
Ben modern bir isim koymak istiyorum eşim geleneksel ve Kürt ismi koymak istiyorum kaynanam kendi istediği ismi koymak istiyor üçümüz öyle birbirimize giriyoruz
Anladım canım