Acil cevapp

1 yaş bebeğim fazla yemek yemiyor iştahını açıp yemesi icin ne yapmam lazım çocuk yemediği için benden biliyorlar

Aynı sorun bende vardı kendi haline bırak çocuğu sıkarsan iyice yemeği keser ona sor göster canım bugün ne istiyor diye devamlı

bıraksam hic yemiycrk ama deniyeyim teşekür ederim

Sorma ben neler cekiyom aman aman

Allah yarimcimiz olsun

1 Beğeni

Aminnn cnm vala

1 Beğeni

O durum bende de var herkesin agzı konuşuyorr boş insanlar

1 Beğeni

O durumun bizde de var benim ki 23 aylık hala püre halinde yemek istiyor diğer türlü çiğneyip tükürüyor veya kusuyor ne yapacagimi bilmiyorum artık ilk bebekte değil üçüncü ama olmayınca olmuyor :pensive_face:

evet insani sinir ediyorlar

Canım sal gitsin vallahi biz saati saatine vermeye çalışıyoruz ama onlarda büyüyorlar bir birey olma yolunda ilerliyorlar ne zaman acıkır o zaman eteğine yapışır zaten sen yemeğini hazır et sizle birlikte akşam yesin gerekirse ama akışına bırak sanada iyi gelecek

1 Beğeni

öyle yapıyorum artık mama mama Dior veriyorum sabah kahvaltı akşam bizimle aksam yemeği ara ogunlerde danone veriyorum

Benim kızım 1 yaşına kadar ne verirsem yedi hiç itiraz etmedi maşallahı vardı. 1 yaştan sonra masada gördüğü şeylerden seçerek yemeye başladı. Son 1 2 haftadır da çok az yiyo gibi geliyo bana itiraz ediyo içecek içmek istiyo ya da su içmek istiyo. Bende ona vericeğim yemeği ya kendim yiyip ımm çok güzelmiş tarzı şeyler söyleyip ona da uzatıyorum o zaman yiyo ya da babasına yediriyorum o yiyince ben yiyince daha yemek taraftarı oluyo veya hami hami ham hamişte ham hamişte hamişkoş gibi bi şarkımız var yemek hazırlarken de söylerim arada bi onu söyleyip verince yiyo. Tabi her anı bir değil çocukların birazda kandırmak lazım. Suyuna gitmeye çalışmak lazım çokta kendini kullandırtmadan. Bazen çok güzel kullanıyorlar çünkü illa yemek yemeyip su içmek istiyo alıyoruz suyu elinden nefesi kesilircesine ağlamaya başlıyo, ağlayabilirsin yemek yemen gerekiyo diyip eline kuru ekmek tutuşturuyoruz bazen itiraz ederse de kendi yemeğimizi gösterip bak ama yemek vakti yemek yiyoruz biz sende ye diyip kendi haline bırakıyoruz. Bakıyo ilgi yok o zaman susuyo ekmeği yiyo onu yemeye başlayınca yine kaşıkla veriyoruz yemeği bazen alıyo bazen almıyo. Bazen kendi başına yemek istiyo etraf batıyo doğru dürüst daha kaşığı doldurup ağzına götüremiyo sağa sola saçıp oynuyo kaşığı tabağa vurup duruyo ama bu da bi gelişim bizde bilmiyorduk zamanında böyle yapa yapa öğrenicek diye ben önemsemiyorum serbest bırakıyorum. Eğer çok şiddetli vuruyosa kaşığı tabağa ya kaşığı alıyorum ya tabağı yine ağlıyo. Düzgün ye ama bak böyle diye gösteriyorum bir iki yiyo gibi yapıp beni kandırmaya çalışıyo izliyoruz birbirimizi, sonra tekrar vurmaya başlıyo. Artık yeter diyip alıyorum elinden tabağı kaşığı su veriyorum içerse içmezse de elini ağzını silip indiriyorum mama sandalyesinden. Şuan 15.5 aylık tabikide bazı şeyleri yapması için çok erken ama alışmalı yavaş yavaş kardeşi geliyo yolda 2 aya doğacak ne kadar çok şey öğrenirse o kadar iyi olur. Sizde biraz oyunla biraz kendinizi örnek göstererek inşallah yedirebilirsiniz. Yemeyince insan kendini kötü hissediyo sanki aç hep hiç beslenemiyomuş gibi hissediyorum ben üzülüyorum bugün az yemek yedi sanki diye. Halbusam eli ağzı boş durmayan bi çocuk meyve yer kurabiye kek yer sürekli bişiler isteyip mam mam diye gezinir ortalıkta. Ama mama sandalyesinde öyle olmayabiliyor süreç.

Keşke danone yi hiç vermeseydin canım :smiling_face_with_tear: yoğurt muz iki hurma geçir Blender dan mis gibi oluyor danone miktarında yedirirsin bi kutusunu atma boş olunca içine koy çakmasın

çok güzel anlattiniz ağzınıza sağlık cok doğru katılıyorum benimkide bazen öyle yapıyor ama ben kayinvalidemgille duruyorum kocam yüzünden mecbur ayrı evede cikrtmiyorlar o yüzden kendi çocuğuma bendn cok karışıyorlar 8 aylıkken telefonu alistirtilar telefon olmadan yemek yemiyor bazen hic yemiyor izlese bile çikolata alıştırdilar danone alıştırdilar bu sefer çocuk yemek yemeyince kayınvalidem zorla agzina sokuodu oda ağlıyordu yesin yemio senin yüzünden zayıfladı diye bana hareketlet yagdiriyodu simdide aynı yemiyor yicek oldunda yiyor ama bunlar öyle anlamiyor 14 aylik şuan geçen gun hastalandi boğazından balgam var bi türlü geciremedi öksürüyor burnu akıyor bazen nefes alamiyor burnundan maşallah keyfi yerinde bazen oyun fln oynuor ama su hic içmiyor arada beni emiyor ama su icmior ilaç içmeyince yada yemek yemeyince su içmiyor doktor sıvı şeyler ver dedi yemekde yemior agzina zorla veriyor kayinvalidem yine bende zorlama tiksinie diyorum yesin dio yemeyince nasıl atlatcak diyor bide durmus 6 ayllikken fazla emzirmedn o yüzden böyle hasta diyor kaç gun oldu daha geçmedi dio psikolojim iyice bozuldu resmen kendi cocugumuyms gibi alistiriolar giydirsem değiştiriyor sktr bokdn giydiriyon diyerek dogdundan beri ne kendimi bi anne gibi hissedebiliyorum herşeyime karışıyor iyide olsam kotude olsam kötü bilir kardeslerine kötüler beni

ben kendim sağlıklı şekilde beslemek istesem çocuğa illaki birseyler veriolardi abur cubur türünden

Zor gerçekten çocuğu dışardan müdahalelere karşı koruyabilmek. Size eşinizin destek olması gerekiyo. Bende annemle babamla yaşıyorum aynı evin içinde üst katta teyzem kuzenim çocuklar var altta ananem teyzem dayım var. Benim kendi ailem olduğu için ben istemediğim şeyi söyleyip bağırıp çağırıp kızıp gerekirse kalp kırarak yapmamaları gerektiğini öğrettim çoğunlukla yapılmasını istemediğim şeyleri yapmıyolar. Ama eline telefon vermek telefonu alırsa elinden geri almak falan bunlara çok müdahaleleri yok malesef. Ben görünce hadi ver teyzenin telefonunu ver ananenin telefonunu diyip verdiriyorum, çocuk o da bazen veriyo bazen arkasını dönüp kaçıyo. Annemde benim ince giydirdiğimi düşünüyo çocuğu ya da uyuyunca uyku tulumuyla yatıyo mesela odada petek de açmıyorum doğduğu zaman doktor uyuduğu odada petek açık olmasın demişti İstanbuldaydık o zaman çok soğuk olursa odanın soğuğu kırılsın diye biraz çevirip ılıklaştırıyodum petekleri burda hiç açmadım mesela annem açtı bi ara soğuk hava diye o zamanların sabahı da terleyerek uyanıyordum ben mesela sıcak iyi değil zaten uyurken soğukta daha güzel uyuyo çocuklar da büyükler de. Kıyafeti de uyanınca yelek giydiriyorum sırtı üşür diye evde 5 dk dolanınca çıkarıyorum annem hemen üşür eder demeye kalkıyo sen karışma diyip çıkarıyorum. Kaynanam kayınpederim yok olsalardı bişi diyemezdim belki eşimi dürtüp dururdum ya da çocuğu alıp ortamdan uzaklaştırırdım. Size eşinizin destek olması lazım.

bende bisey diyemiyorum yada eşime diyorum oda bsiey deme sus dio bana destek olmuyor beraber durmamizi mecbur kılıyor kayinimin dugunu oldu dört dörtlük yaptilar borclafi var kayinpedrn düğünden esim uardm edio evin kirasini faturaları aşligini butun ihtiyaçini o alıyor o lar sadece borc oduyor bizimde var düğünden kalan borcumuz ayri eve geçem deyince kayinpeder çocuk küçük bakamzsinz ekonomi şartları zor bilmem ne dioe sanki aksama kadar karısı bakiyor ben oluom cocugun yanında kaç kere ayrı ev kavgasini yaptm beni ciddiye alan yok yok ayrı eve nasıl gecincez dio bos yere paramı verem dio burdada hepsini kendi veriyor anlamio doldurua geliod ailesinin agzina bakiyor 18 yaşımda anne oldum simdi 20 gircem hafif minyon tipliyim cocuk yerine koyuolar beni küçük goruolar buda insanin zoruna gidior

Küçüksün evet ama başta keşke kabul etmeseydin aynı evi. Bizim durumumuz çok farklı zaten istanbulda yaşıyorduk ailem izmirdeydi annem babam 2013 de boşanmışlardı tekrar birleştiler 2024 de 2025 de nikahları oldu. Eşim de izmir belediyesine itfaiyeci olarak atanınca bende evi boşaltın dedim biz oturcaz 2 odayı boşalttılar bize yerleştik. Babam zaten köye gidip hayvancılık yapmayı düşünüyo barışmamış biz izmire gelmemiş olsaydık annem istanbula gelip kızıma bakıcaktı. Ben işe devam edicektim. Her türlü zaten annemle birlikte yaşıyo olacaktık bişi değişmiş olmadı. Sadece babam var ekstra ama bize bi zararı yok daha çok faydası var kızımla ilgileniyo gezdiriyor büyük ihtiyaçlarını isteyince alıyo yemek yediriyor destek yani. Ben zaten kalabalık aile akraba aynı ortamda olmayı daha çok seviyorum. Sizinde kendi aileniz olsaydı çok daha rahat olurdunuz belki. Eşin ailesi olunca insan ses çıkarmıyor. Dengeyi eşinizin kurması lazım. Sizin aileniz nasıl onay verdi aynı evde yaşamanıza bazen aileler de istemeyebiliyor kaynana kayınpederle yaşanmasını.

bana 1 sene olarak dediler az birikimini yapsınlar ciksinlar dedi ben yine kalmiycktm şuan 2. seneye giriyorzu kayinim evlendi onun düğün borcunu oduolar biz ev ihtiyaçini kirayi herseyi esim veriyor ne birikim ne bisey yapabilioruz söyleyince lafta küçüksunz fln filan