Arkadaşlar 36 gün önce normal doğum yaptım 28 gün falan kan gördüm çok fazla sonra attık görmedim ama bu 4-5 gündür dikişli yerimde bir misket büyüklüğü birsey olmuşmuş ve çok kanıyor hiç dikisim de kalmamış ama bir yara olmuşmuş sanki bunun için ne yapmam gerekiyor
Merhaba canım aramıza hoşgeldin ![]()
Lohusaligin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün bebeğini
Büyük ihtimalle enfeksiyon riski var beklemeden hemen doktorunuz ile iletişime geçiniz veya muayene olunuz
Teşekkür ederim canimmm bende enfeksiyon diye düşünüyorum hastaneye gitsem sence ne yaparlar ilaç mı yazarlar ben doğum sonrası ilaç kullandimda
Muhtemelen antibiyotik ve krem tedavisi uygularlar
36 gün olmuşken yeni ortaya çıkan misket büyüklüğünde şişlik + kanama, “normal iyileşme” değil. Bu daha çok: Geç oluşan hematom (içeride kan birikmesi) Dikiş hattında enfeksiyon / apse Nadiren dikiş açılması (dehisans) gibi durumları düşündürür.
Açık konuşayım: 4–5 gündür var diyorsun, artık bekleme lüksü yok. Bugün–yarın kadın doğum muayenesi görmeli. Gerekirse küçük bir müdahale ile boşaltma, pansuman veya ilaç (antibiyotik/merhem) verilir. Erteledikçe büyür, ağrı artar ve iyileşme uzar.
Acil sayılabilecek belirtiler
Şunlardan biri varsa bugün acile git:
Şişlik hızlı büyüyor, çok ağrılı/zonkluyor
Aktif kanama artıyor
Kötü kokulu akıntı, ateş, üşüme
Oturmakta/tuvalette zorlanma
Muayeneye kadar idarelik
Bölgeyi temiz ve kuru tut, pedini sık değiştir
Günde birkaç kez ılık oturma banyosu (10–15 dk) rahatlatabilir
Kısa süreli soğuk uygulama (beze sarılı buz) şişliği azaltır
Uzun süre ayakta kalma, dar iç çamaşırı giymemeye çalış
Ama bunlar geçici; esas çözüm muayene.