Acil Bakabilir misiniz?

36+1 günlük hamileyim doktorum 37. Haftamda çatı muayenesi yapacağını söyledi Eşim askeri personel ve şuan yurt dışı görevinde normalde 29 Nisan bebeği son alırım dedi ama Çatı muayenesini 37. haftamda yapacağını söylüyor Eşimde buna göre izin almıştı sonrasında iznini Nisan 18’e düşerdi ama doktorum 6 Nisanda yani 37 haftamda çatı muayenesini yapacağını söylüyor yaklaşık eşimin gelişinin 22 gün öncesi ve sonrasında Lekelenme ya da su gelmesi dahilinde hastanede olmamı söylüyor Dün gittim 36. haftamda yani dün kontrole gittim Bebeğimin suyu kilosu her şeyi haftasına göre normal kordon dolanması yok Gayet sağlıklı su gelme lekelenme yok ağrı sızı yok yani Çatı muayenesini 38. Haftada yapsa olmaz mı kızlar .?Eğer 37. Haftada yaparsa sıkıntı yaşar mıyım?Çünkü bu süreçte ne annem yanımda olucak ne de eşim Ben memleket aşırı gelin geldim Ailem Erzurum’da ben Gaziantep’e gelin geldim Kayınvalidem yaşlı bana bu süreçte bakamaz Görümcelerimin biri gebe diğerinin kırkı yeni çıkmış bir bebeği var ve her şeyden önemlisi bu süreçte eşimi yanımda istiyorum sizce 37. Haftamda Çatı muayenesi yaptırmalı mıyım doğum başlar mı?

Bu süreçte doktorum çömelip kalkmamı (squat) yapmamı ananas , hurma , ada çayı içmemi söyledi Ben eşim olmadan bu süreci yalnız geçirmek istemiyorum Alttan muayene yerine değerlerim bu kadar normal gelirse 37. Haftamda Ulturason da ve Nst de bu süreci sağlıklı bir şekilde takip edebilir mi İlk gebeliğim ve Bebeğimin cinsiyeti Erkek Lütfen daha fazla strese girmek istemiyorum Yardımcı olursanız sevinirim​:folded_hands:t3:

@GökNur_27

37.haftada yapılan çatı muayenesi sırasında doktor parmağıyla bebeğin başının konumunu, rahim ağzının açıklığını, silinmesini ve leğen kemiğinin doğuma uygun olup olmadığını değerlendirir. Bu muayene sırasında rahim ağzına hafif bir temas olur. Eğer rahim ağzı açılmaya başlamış ise bu muayene bir tetikleyici olabilir. Ancak senin herhangi bir ağrı, sızı, su gelmesi, lekelenme şikayetin yok. Bebeğin de ultrasonla sağlıklı görünüyor. Bu durumda vücudunun henüz doğum eylemine girmemiş olduğu anlaşılıyor. 37. haftada yapılacak muayene, eğer rahim ağzı kapalı ve doğum başlamamışsa, sadece bilgi verir. Doğumu başlatma riski çok düşüktür. Normal şartlarda muayene sonrası açılma başlamaz. Doktorunla konuşup muayeneyi 38. haftaya ertelemeyi talep edebilirsin.Hocam, eşim asker ve yurt dışında. 18 Nisan’da dönüyor. Şu an hiçbir şikayetim yok, bebeğim de sağlıklı. Çatı muayenesini 38. haftada yapmamız mümkün mü? Anlayışlı birisiyse kabul edecektir. Doktorunun tavsiye ettiği squat, ananas, hurma, adaçayı gibi önerileri eşin gelene kadar uygulama bence . Bunlar doğumu hızlandırıcı etkilerdir.

1 Beğeni

Çok açık anlaşılır bir şekilde geldiğiniz için teşekkür ediyorum çok sağ olun :folded_hands:t3: