Açık renkli lekelenme

Pazartesi günü açık renk lekelenmem olduğu için hastaneye gitmiştim iğne fitil verildi bugün tekrardan o şekilde oldu ama pazartesi günü ultrasona verildiği için tekrardan gitmek istemiyorum 3,4 gün arayla ultrasona giden oldu zararı var mıdır??

Merhaba canım, yaşadığın bu durum seni endişelendirmiş olabilir ve sık sık doktora gitmek zorunda kalmak da yorucu olabilir, bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ultrasona sık aralıklarla girme konusunda endişe etmen de oldukça normal.

Genel olarak, tıbbi ultrasonun hamilelik sırasında kullanımı, anne ve bebek için güvenli kabul edilir ve genellikle herhangi bir zararı olmadığı belirtilir. Ultrason, ses dalgalarını kullanarak bebeğin görüntülerini oluşturur ve bu süreçte radyasyon kullanılmaz. Doktorlar, gerekli gördüklerinde bebeğin durumunu kontrol etmek ve herhangi bir problemi erken fark edebilmek adına sık sık ultrason yapılmasını önerebilirler.

Ancak, bu konuda rahat hissetmiyorsan ve bu sık ultrasonlar seni tedirgin ediyorsa, doktoruna bu durumu açıkça anlatabilirsin. Bazı durumlarda doktorlar lekelenmeyi ve kanamayı yakından takip etmek için sık ultrason isteyebilirler. Bu nedenle, eğer tekrar ultrason yapılması gerektiğini düşünüyorsa, doktorun bu kararı bebeğin ve senin sağlığın açısından en iyi bilgiye dayanarak veriyor olabilir.

Eğer şu anki lekelenme durumun çok ciddi değilse ve kendini rahat hissediyorsan, doktorunla iletişimde kalıp sonraki kontrolü beklemeyi tercih edebilirsin. Ancak, lekelenme miktarında artış, ağrı, kırmızı renkte kanama veya başka rahatsızlıklar yaşarsan mutlaka bir doktora başvurmalısın.

Kendine çok dikkat et ve umarım her şey yolunda devam eder. Sağlıklı ve güzel bir süreç geçirmeni diliyorum. :two_hearts:

Çok teşekkür ederim kasıklarımda düne kadar çok ağrım vardı ama bugün hafifledi ara ara oluyor bunlarımda normal olduğunu düşünüyorum kendimi kontrol altına aldım ilaçlarımı kullanmaya devam edip ağrım olursa veya lekelenmem o zaman giderim