Acc corpus collisum gebelik

Kizlar 23 haftalık iken oğlumun ACC olduğunu öğrendim şimdi 26 haftalık olacağız perinotoloji perinolotoji geziyorum aynı durumu yaşayan hamile varmı doktorlar hamileliği sonlandırın diyorlar Çarşamba Atıl yüksele randevu aldım fikir verinnn :pensive::pensive::pensive:

Merhaba canım aramıza hoş geldin, seni çok iyi anlıyorum; böyle bir haber almak anne adayları için çok zor. ACC, yani “Agenesis of the Corpus Callosum,” beynin iki yarım küresini birbirine bağlayan korpus kallozumun gelişmemesi durumudur. Bu durumun, bebeğin genel gelişimini nasıl etkileyeceği hakkında kesin bir öngörüde bulunmak zor çünkü her bebek farklı etkilenebiliyor. Bazı bebeklerde ACC tek başına görülürken, bazı bebeklerde başka anomalilerle birlikte olabilir.

Doktorların bu konuda hamileliği sonlandırma önerisi duygusal olarak ağır gelebilir. Ancak unutmamalısın ki, bazı bebekler ACC ile doğduğunda çok fazla problem yaşamadan hayatlarını sürdürebiliyorlar. Bu süreçte farklı doktorlardan görüş almak doğru bir adım olmuş. Atıl Yüksel gibi alanında uzman bir perinatolog ile görüşmek sana daha detaylı bilgi verebilir ve içini biraz rahatlatabilir.

Sana verebileceğim en önemli öneri, doktorlarla birlikte bu durumu detaylıca anlamak ve arkadaşların, ailen ya da bir psikolojik destek ile duygusal olarak güçlü kalmaya çalışmak. Seni bu süreçte çok iyi anlıyorum; burada hep yanındayız, dilediğin zaman duygularını paylaşabilirsin. Umarım her şey en iyi şekilde ilerler. :blue_heart:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim çok sağolun :white_heart:

1 Beğeni