5 haftalıkken ultrasyona baktırdım bebek gözükmüyor du her an düşük yapabilirsin dedi doktor çok şükür öyle bişeyim olmadı ama 7 haftalıkken baktırdım başka bir doktora kalp atışını duydum kesemin üst kısmındaymış çok küçük olduğu için görülmemiş olabilir dedi pts randevum var bida baktıracam ceninim keseye sonradan düşmesi normal mi?
Gayet normal canım. Zaten öncelikli olarak kese oluşumu görünür daha sonraki kontrolde 6-7-8 haftalarda bebek kese içerisinde oluşur ve kalp atışlarını duyabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Bebeğim ben de en son 3 gün önce gittim doktor 5+5 dedi haftama. Keseyi gördük. Yolk kesesi de göründü ama bebek görünmedi. Yolk kesesi olması bol gebelik olmadığının bir kanıtıdır. Yolk kesesi varsa dert etme. Haftaya perşembe yine gideceğiz. İnşallah bu les hem bebeğimi göreceğim hem de kalp atışını duyarım artık.
İnşallah Rabbim gönlüne göre versin herşeyi
Bende doktor yol kesesi var yada yok bişey demedi bekleyelim dedi sadece ama çok şükür kalp arışını duydum çok küçükdü
Bunlar nasıl doktor anlamıyorum düşük yapabilirsin ne demek ya valla insanı hayattan soğutur bu gerizekalılar. Önce kese oluşuyor canım, sonra bebek yavaş yavaş şekilleniyor. Tek taş yüzüğü gibi bir görüntü oluşur. Hafta ilerledikçe artık bebiş yerine yerleşir
Çok şükür gayet iyi bugün kalp atışlarını dinledim ultrasyonda da gözüktü içim rahatladı
Ne mutlu size bazı doktorlar hemen umutları söndürüyorlar bana da dış gebelık olabilir dedıler geç dölenmis morel bozmaktan başka bişey değil yaptıkları
Evet öyle huyları çok kesin olmayan şeyleri kesinmiş gibi konuşuyorlar insanın morelini aşırı bozuyor bu durum ve insan korkuyor da
Banada bugün kesen görünmüyo çok umutlanma gibi konuştu. Beta takibi yapılsın dedi. Karından baktı ve son adet tarihime göre 5. Haftadayım. Betam az önce 12bin çıktı. Ama doktorun odasından çıktıktan sonra ağlamıştım bu günüm bu yüzden çok mutsuz geçti.
Bebeğimi öğrendiğimde 5 haftalık felandı bilgisi az olan doktor kese boş alalım acil sana sorun oluşturucak dedi kaçarak çıktım başka doktora gittim çok küçük geç döllenme dedi ve o sayede şuan saat gece 4 ayağımda sallaıyorum uyumuyor
Ayy yorumunuzu şu an farkettim yüzümde gülümseme oluşturduu Bugün dayanamayıp farklı doktora gittik kese göründü şükürler olsun. Hatta nasıl görememiş keseyi dedi. Ama tabii ilk haftalardan mıdır yoksa hamilelik ve annelik başlı başına soru işaretleri, panik ve stres midir çözemedim ama şimdide aman kalp atışı duyulacak mı aman kanamam olacak mı sağlıklı mı sağlıksız mı tutunabilecek mi vs vs biri bitti bini kaldı
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bende 4 haftalıkti doktor gittik dedi kese bile yoktur iki hafta sonra gel gittim 6 haftalık çıktı hatta söyledim 2 hafta önce kese yok dediniz küçük oldu için gözükmüyor dedi
Geç döllenmeden dolayı bazen kese geç gözüküyor ben son adet tarihime göre normalde 8 haftalık hamile gözüküyorum ama geç döllenme olduğundan doktor 6 haftalık demişti taa 8. Haftada görebilmiştim bebeği
Benim kesem vardı bebek yokdu ama çok şükür şuan iyi kalp atışlarını duydum benimde 8. Haftamda gözükdü
Bende de kese göründü bebek şu an görünmüyo ama sağlıklı bi keseye benziyo dedi bakalım. Galiba dayanamayıp haftaya özel bi hastaneye gidicem devlet hastanesinin cihazları pek iyi değilmiş doktor hanım öyle söyledi. Sağlıkla bizde kalp atışını duyarız inşallah