8 günlük bebek kaç CC mama almalı?

Arkadaşlar selam, 8 günlük bebeğe kaç CC mama veriyorsunuz ve kaç ölçek, ayrıca lohusalık döneminde saç boyatilir mi? Bilgisi olanlar var mı acaba?

1 Beğeni

Emzirme yapıyormusun? Ben once emziriyorum peşine mama veriyorum o günlerde 1 ölçek (30 CC sma markası) veriyordum şuan 2 ölçek veriyorum 26 günlük bebeğin doyma durumuna göre arttırıyorum. Her markada ölçek CC durumu degisebilir belki diye belirttim markasını

1 Beğeni

Şuan emzirmede tam düzen tutturamadim bende sma kullanıyorum, 1 ölçeğe 40 CC veriyoruz ama doymuyor sanki… teşekkür ederim bu arada

1olcek 30cc dir normalde 2saatte bir emzirin yada mama verin derler.icinde olan kasik zaten tam mama olcusu.sma cok kusturmustu ishalde etmiski onceki oglumu.ben milupadan fayda gormustum tokluk suresi uzamisti.

1 Beğeni

Hipp ve aptamili beğenmedi sma bize çok iyi geldi, bizde suanlik ondan memnunuz …Açlık durumuna göre o zaman CC yi ve mamayı doğru orantili olacak şekilde fazlalaştıracagiz, günlük kirlettigi bezi de tok oldugunu gösteriyor açıkçası ama yine de mamayi verince hep çok açmış gibi geliyor bana

Canım mamayı sulandırıp verirsen bebeğin bağırsaklarını bozarsın sürekli ishal yapar, ilk önce emzir sonra 30 CL suya 1 ölçek koyucan, 30 CL katlarına ölçek arttırcan mama kutusunun arkasında yazıyor ve ayrıca biberonlarda gösteriyor zaten, şuanlık 1 ölçek yeterli mama yemesi önemli olan 2 saatte bir besleme şuan için

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, çocuk doktorumuz bu şekilde vermemi istemişti bende o yüzden bu şekilde devam ettim ama mantığını anladım şuan

1 Beğeni

10 gunluk kizim.ben gunde birkere eger doymaz cok aglarsa iki kere veriyorum onun disinda emziriyorum 2 olcek 60 cc onunda hepsini icmiyo cok az dibinde kaliyo

Doktorum bana günde bir iki kere değiliki saate bir mutlaka emzir ve her emzirmenin arkasına mama ver demişti böylece hem sütün kesilmez beyine sürekli uyarı gider emzirdigin için hemde meme reddi yaşamazsın demişti. Bende sma kullandım 30 CC ye bir ölçek olacak şekilde mama kutusunun üstünde yazıyor zaten ayına göre vermen gereken oran ve sıklık. Ha birde biberon olarak avent kullandım kesinlikle meme reddi yaşamadım gaz olayında çok fazla olmamıştı biberon antikolik olduğu için