7 Haftalık Gebeyim, Kahverengi Leke ve Islaklık Hissi Yaşıyorum

Merhaba hanımlar,

7 haftalık hamileyim. Daha önce bir düşük yaşadım. Bugün sabah çok hafif kahverengi bir leke gördüm, hemen Duphaston içtim. Şu an yoğun bir ıslaklık hissim var, sanki her an kanayacakmışım gibi tedirginim. Akıntım bazen sarımsı oluyor. Alt karın bölgemde hafif baskı hissi de var ama ağrı yok.

Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu? Bu belirtiler düşük riski olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz? Doktora gitmeyi düşünüyorum ama tecrübelerinizi duymak beni biraz rahatlatır. :broken_heart:

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Merhaba Ben de hamileliğimi öğrendiğimden kisa bir süre sonra kahverengi lekelenme başladı. Doktor keseyi görünce Progestana başladı. Lekelenme devam edince günde 3 e çıkardık. Bir de 2 kere Progestan iğne verdi. Şuanda 10+5 oldu ve bir haftadır lekelenme yok. İnşallah böyle devam eder. 12.haftaya kadar doktor ilaca devam edelim dedi. Siz de içinizi ferah tutun İnşallah sağlıkla kolaylıkla evlatlarımızı kucağımıza alalimm.

Tarifiniz yerleşme kanaması gibi geldi bana ancak kanamanın rengi şiddeti ne olursa olsun doktora görünmenizde fayda var bana hep bu sekilde söylüyor doktorum. Bende 4-5 hafta aralarında yerleşme kanaması gecirdim hafif kahverengi seklinde akıntı vardı sonra sarıya döndü. Doktor sadece istirahat etmemi söylemişti kese göründükten sonra progestan kulanmıstım 15 haftaya kadar tedbir amaclı. Bence doktorunuzla iletişime geçin istirahat edin bu sürecte

Ama bildiğim kadarıyla yerleşme kanaması 4-5 haftalarda görülen bir şey ben şu an yedi artı üç’teyim

Benim de 7. Haftada olmuş tu kahve rengi akıntı kasik ta da baskı ve böyle hafif adet sancısı gibi oluyor du doktor yerleşme kanaması olduğunu ve normal dır bu haftalarda bu ağrılar demişti hatta bel ağrım o kadar fazlaydı ki ayakta duramiyor dum ama hepsi normal di zamanla geçti bide progestan ilaç başlattı her ihtimale karşı düzenli kullan dedi

Merhaba ben oğrendim 7 . Haftalar da lekelenmem basladi. Ara ara kanama cevirdi. Progesteron igne gunluk. 200 mg ×3 Progesteron fitil ve sadece lavaboya kalktim 15 hafta bu sekilde istirahat ettim. Bazen kasik agrim oldugu oluyordu. Doktoruna hemen bilgi vermen en dogrusu cunku kese gorununce hemen bir tedavi basliyorlar. Saglikla gecsin insallah

Buarada kese alaninda vs bende kanama alani gorulmedi ama her turlu lekelenme kanama dusuk tehdidi olarak gorup ona gore istirahat genel de veriyorlar. Korkma hemen cogu kadinda bu tarz lekelenme görülebiliyor.

Buna benzer yasadim 4 kere test yaptim Pozitif cikmisti 28 mayis kanamam oldu yaklasik 4 gun cok bisey hissetmedim Test yaptim dusuk diyordu ama sIkayetlerim devam ediyordu test yaptim 3 tane belli belirsiz silik cizgi cikiyor. Ebem bugun ultrasyon da bakicak atan kalp var mi ama Daha onceye yasadigim duruma bakarak dusuk zannediyorum. Ama InsaAllah seninki yerlesme kanamasi dir. Dua edin.

Daha önce 4.5 haftalık düşük yapmıştım sonrasında yeniden gebe kaldım.Bende de tam 6 haftalık gebeyken pembesi gibi bir akıntı gelmişti sonra doktorum progestan başladı günde 1 kere. Daha sonra lekelenme arttı yeniden doktora gittim 10 gün rapor verdi kalkma dedi ilacı günde 2 tane yaptı. İğne vurdu o an. Kesenin yanında minik bir kanama alanı oluşmuş normal olabiliyor bazen geçer dedi. Progestanı düzenli olarak 1.5 ay kadar fitil şeklinde kullandım. Kullanmaya başladıktan sonra hemen lekelenme kesildi. Şuan 13 haftalığız bir sıkıntı yok şükür. Bence doktoruna görün yerleşme kanaması veya ufak bi kanama alanı olabilir canım. Korkma ama :cherry_blossom:

Hayır olabiliyor o haftalarda da ama sizin durumunuzu en iyi doktorunuz bilir ihmal etmeyin ki önlem alınsın

Bende 7+3 deyim canım ama bende bişey yok şuan beyaz akıntı ve hafif ağrı var sadece

Kalp atışı duydunuz mu ve kese içinde bebek göründü mü

Evet canım görüldü kalp atışınida duyduk çok mükemmel bişey anlatılmaz canım yaa sende görülmedi mi veya kalp atışı duyulmadimi

Bende embriyo görünmedi kalp atışı da o görünmediği için yok ne zaman tam gördünüz

6 haftalıkken canım belki senin minik biraz nazlidir canım bilmiyorum ama benimki kendini gösterdi

Karından mı

8 haftalıkken kanamam oldu sonrasında kahverengi akıntı Allah a şükür birşey olmadı 1 hafta sonra kesildi

Bebeği ve kalp atışını ne zaman ve ne şekilde gördünüz karından ultrasonla mı vajinal yoldan mı

Canım ultrasonla görüyosun kalp atışını biz 8. Haftada dinlemiştik

O zaman benimki de duyulur inşallah:(

1 Like