Kızlar 7 haftalik hamileyim herseyden tiksiniyorum sifir istahim var ve çok halsizim beslenemicem ve bebegime bisi olur diye cok korkuyorum bu durumu yasayan ve cozum bulan vRmi aranızda
Bu haftalarda normal kuruyemiş felan yeyin tuzlu çubuk kraker en azından miğdenizi tok tutar kuru kayısı felan tüketin
Aynı şeyleri yaşadık çok kotu bir 14 hafta geçirdim hiç birşeye yiyemedim gerçekten ama hicbisey prilam bulantı ilacı verildi oda etkilemedi hiç bulantı kusma halsizlik tiskinti berbattı 14 ten sonra hafifledi galeta kraker bunlar az bı etkiliyo su felan hiç bişey icemiyodum bende çok kötüydü
Bulanti ilaci al azda olsa hafifliyor cok azda olsa dene prilam doktoruna yazdir sabret gecer insallah ben 4. Haftadan 13 haftaligim hala var bulanti ilacta iciyirum insallah azalir
Bende 7+5im 6. Haftadan itibaren bulantı iştah kaybı vs oldu hâlâ da yiyemiyorum bir de üstüne 3 4 gündür kusma eklendi malesef folik asit ve verilen vitaminleri almaya çalışıyorum Allah’ın izniyle bişey olmaz korkma sende
Ben de o zmnlarımda ağlaya ağlaya sağlık ocağına gittim ve ebeyle konuştum. Bu döneme bir uzmanın el atması, seni motive etmesi bence en güzel tavsiyedir. Çünkü o tuzlu kraker vs beni daha çok kötü etti.
Bu yaşadıkların bana daha dün gibi geliyor 18 haftalığım hemen hemen aynı haftalarda aynı şikayetlerim vardı ve ciddi endişelerim vardı tıpkı senin gibi sabah aç karnına özellikle çok şiddetli bulantılarım oluyordu ama kendimi sıkıp istifra etmeye zorluyordum çünkü o sarı su çıkmayınca mideden, gün boyu rahatsızlık veriyor.
Ve tuzlu çubuk kraker, elinin altında olabilecek her yere koy yatak odana, daha çok vakit geçirdiğin odaya, dışarı çıktığında çantana, aracınıza ve her zaman çantana koyu renkli poşet koy ne olur ne olmaz.
Bulantıların geçme süresi Kişiden kişiye değişiyor ben hep kötüyü düşünüyordum, Ya hamileliğim boyunca sürerse diye. İnan kendini strese sokmaktan başka bi şey değilmiş. Ortalama 1 ay kadar sonra kendiliğinden yavaş yavaş yeme düzenin eskisi gibi oluşuyor sen sadece bu süreçte dinlen ve enişeden stresten uzakta tutmaya çalış kendini
İlk haftalarda bir şey yiyememek, hatta kilo kaybetmek çok normal. Bebeğiniz beslenemez diye korkmayın çünkü bebekler kandan beslenir ve annenin besinlerinin yetmediği yerde annenin vitamin depolarından beslenmeye devam ederler. Zaten bebekler 2. trimesterdan sonra daha hızlı kilo alırlar. Korkmayın yani
Benim doktorum ilk 3 ay hiçbir şey yemesen hatta 05 kiloya bile düşsen bebeğin beslenir bir şey olmaz demişti. Yiyemediğim zamanlarda vicdanımı bu söz rahatlatıyordu Şimdi 4. aydayız hala yiyemiyorum umarım kısa sürede geçer seninki
Ben bunları 5.ve 6. Hafta aralığında yaşadım. Neye uğradığımı şaşırdım şuan 9.hafta ve kuş gibiyim bazen unutuyorum hamile olduğumu. Geçici bu durumlar canını sıkma