Kızlar ben 7 haftalık hamileyim bu ikıncı gebelıgım 8 yasında kızım var ama çoğu şeyı hatırlamıyorum ne yapacağımı da bılmıorum Bi kac gündür atesım yok ama üşüyorum titriyorum butun vucudum agrıyor halsızım asırı mıdem bulanıyor hıc bisey yapmak istemiyorum gözum hıc bırseyı görmuyor hep uyumak ıstıyorum dokunsalar aglıcam evımın ıslerını yapamıyorum nasıl gecer bu durum bana yardımcı olur musunuz
7 haftalık hamilelik döneminde yaşadığınız bu belirtiler, özellikle ağrı, titreme, halsizlik ve mide bulantısı, bazı durumlarda normal olabilir. Ancak bu belirtilerin yoğunluğu ve süresi önemli. Öncelikle, bu tür belirtiler yaşadığınızda bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. İşte yapabilecekleriniz:
-
Doktora Başvurun: Belirtileriniz, özellikle gözlerinizde görme sorunları ve sürekli uyuma isteği gibi, daha ciddi bir durumun işareti olabilir. Bir doktor, durumunuzu değerlendirerek uygun tedaviyi önerebilir.
-
Yeterince Dinlenin: Hamilelik, vücudunuz üzerinde büyük bir yük oluşturur. Kendinize yeterince dinlenme zamanı verin.
-
Sağlıklı Beslenin: Mide bulantısı, hamileliğin ilk aylarında yaygındır. Hafif, kolay sindirilebilir yiyecekler tüketmeye çalışın ve bol su içmeyi unutmayın.
-
Destek Alın: Ev işleri konusunda ailenizden veya arkadaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin. Bu dönemde ekstra destek çok önemlidir.
-
Stresi Azaltın: Meditasyon, hafif egzersizler veya hobi gibi faaliyetlerle stresinizi azaltmaya çalışın.
-
Bol Sıvı Alın: Dehidrasyon, halsizlik ve baş ağrısına yol açabilir. Bol su içmeye özen gösterin.
Unutmayın, her hamilelik farklıdır ve ikinci hamileliğinizin ilk hamileliğinizden farklı olması normaldir. Ancak, belirtilerinizin şiddetli veya endişe verici olduğunu düşünüyorsanız, derhal bir sağlık profesyoneline başvurun.
Mucize Anne’ye hoşgeldiniz
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Çok geçmiş olsun