Merhaba. 6hafta 6 günlük hamileyim. Ve çok ağır geçiyor midem sürekli bulanıyor halsizim sürekli uyuyorum. Ama en zoru bulantı. Dünden beri de istihfar ediyorum. Bu süreci rahat atlatmanın bir yolunu bulan var mı ya da önerisi olan?
Prilam ile beraber gaviscon kullandım o şekilde biraz hafifledi ama yine de dayanılacak gibi değildi. Geçici bir dönemdesin hep bunu düşün ve gözünü açamadığın zaman bırak uyu gitsin. Bebiş doğduktan sonra uyku bu kadar rahat olmayabilir şimdi tadını çıkar, ben böyle düşünüp uykum geldikçe tutmuyorum kendimi Evi havalandır temiz hava girsin seni de rahatlatır. Birde atıştırmalarını sık tut, ben ne zaman yememekte ısrar etsem daha çok istifra geliyodu. Sade ekmek, kuru peynirli tost, simit gibi şeyler bana iyi geldi. Haftalarca sadece bu 3ünü yedim. Ayran yaptım yanına. Tuzlu salatalık veya domates de çok iyi geliyodu. Birde çok gariptir ki nar iyi geliyor. Bir tabağa tanelerini ayırır bulandıkça birkaç kaşık yerdim, streçleyip kaldırırdım tekrar. Elmanın da iyi geldiğini söyleyebilirim.
Ben 4. ayımı bitiriyorum ve tam anlamıyla geçmiş değil ama 4e girdikten sonra en azından dayanabileceğim kadar bulantı ve yanma yaşıyorum. Hepsi geçici, bebeğimiz sağlıklı olsun da 🩷