5 hafta gebelik

5 hafta 3 gunluk hamileyim doktora gittigimde karindan.ultrasyonla bebegimi gorup kalp atislarini dinleyebilirmiyim

Hayır en az bi 7 olmalı karın için daha kesin oluyor duyulması. Bazen 6da da duyulmuyor ama duyanlar da var . Ben 8de duydum

Ben gittigimde 2.kese yi bile goremedim erken gelmissin demisti doktoe sizde bekleyin isterseniz

Ben 5+5te gördüm geçen gün çok minik derinden geliyordu. Ama doktorum beni riskli olduğu için perinatolojiye göndermişti orada gördük. Umarım sende gmrürsün bir sonrak kontrolünde

Benim adetim gecikiyodu kontrol amaçlı gitmiştim dedı kaç tane çocuğun var dedi olursa ilk gebeliğim dedim baktı çift kese görüldü şaşırdım 5 haftalıkmışım o zaman 9 .haftamda kalp atışlarını duydum şuan 20+0 haftalığım rabim herkese kucağına almayı nasip etsin :pray::heart::nazar_amulet:

Hamileliğin 5 hafta 3 günlük döneminde, karından yapılan ultrasonla genellikle gebelik kesesi görülebilir, ancak bebeğin kalp atışları için biraz daha zamana ihtiyaç olabilir. İşte genel olarak bu dönemde ultrason sonuçlarıyla ilgili beklentiler: 1. Gebelik Kesesi: Vajinal ultrasonda genellikle 5. haftadan itibaren gebelik kesesi net bir şekilde görülebilir. Ancak karından yapılan ultrasonlarda keseyi görmek biraz daha zor olabilir. 2. Yolk Kesesi ve Embriyo: 5-6. haftada yolk kesesi ve embriyo görülebilir. Bu yapıların görülmesi gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini gösterebilir. 3. Kalp Atışları: Bebeğin kalp atışları genellikle 6-7. haftadan itibaren duyulabilir. Vajinal ultrasonla daha erken bir dönemde kalp atışları tespit edilebilirken, karından yapılan ultrasonda bunun için biraz daha beklemek gerekebilir.

Bu dönemde kalp atışları görülmese bile endişelenmeyin; genellikle bir hafta sonra yapılan kontrolde kalp atışları tespit edilebilir. Eğer doktorunuz bir sonraki randevu için size yönlendirme yaparsa, gelişimi takip etmek için bu tavsiyelere uyabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba gercektn cok guzel aciklamissiniz harika bir bilgi rahatlaticida ayni zamanda :heart:

1 Beğeni