Kızlar 5 gün önce sezeryan doğum yaptım, bebeğim 37 haftalıktı 34 le uyumlu çıktı hemen sütüm gelmedi mecburen mama verdik biberonla sütümün gelmesi için süt sağdık ettik onuda verdik biberonla ben daha iki gündür kendimdeyim göğüsümü dünden beri ne yaparsam yapayim tutmuyor emmiyor agzina alıyor bekletiyor korkuyorum hem çok küçük hem kilosu çok üstelik dün baygin gibiydi hastaneye götürdük sarilik değeri 12 olmuş yatış vermedi ama 2 gün sonra tekrar bakmam gerekiyor dedi anne sütü ver dedi biberonla falan değil emzirerek dedi ama olmuyor ne yapmam lazim lütfen fikir verin kendimi çok kötü hissediyorum zaten küçük bişey olacak boganiza sicricak falan diye panikliyorum normalde böyle biri degilim doğumumdan etkilendim sanarım kendimi psikolojikmen çok kötü ve yetersiz hissediyorum
Çok geçmiş olsun canım bizim ikizlerde eksik doğdu beslenme refleksleri yok küçük oldukları için şırınga ile beslendiler bi süre sonra kendilinden biberon tutuyor zaten çenesi kuvetlenince
Silikon uçla denedin mi hiç? Benim ucu olmadığı için ilk o şekilde tutturmuştuk 25 gün olduk hala silikon uçla emiyor diğer türlü sadece yalanır gibi yapıyor
Pompa ile düzenli sağım bebeğinizi göğsünğze yaslayıp sırınga ile damla damla verin bebeden süt geldiğini anlayıp kavrıyormuş emzirme eğtiminde söylenişlerdi meme almayan bebekler için bide 34 hafta ile uyumlu demişsiniz benimde iki hafta geriden geliyor doğum son adete göremi oldu yoksa ulturasonda çıkan tarihe göremi ben sezeryan olacağım su an 36+1 oldum ama ultırason 34+3 cıkıyor neye göre tarih verecek anlamadım haftaya tarih için gideceğim verirmi acaba
Canım tahin helvası tüket , e bebek ten malt içecek al bi dene inşallah olumlu sonuç alırsın
Biberona alıştırırsan meme reddi yapar asla emmez yaşadım ve çok zorlandım sonrada sütlerim gitti. Olabildiğince şırınga veya süt kaşıkları oluyo mama kaşığı diye geçiyor onlarla vermeye calış birde sarılık olmasını istemıyorsan beslemek için 2 saati bekleme saatte 1 emzir karnınındoyur. Valla ben eski kafalardanım 1 damla şekerli su verdim bebeğimin 13 te sınırdaydı sarılık ama doktor kan almadı canı acımasın diye her gün 1 damlada olsa damlattım hep sınırda ilerledi vucudunda geçmişti gözlerde gitmıyordu 2 3 ay olmuştu gitmemişti en son üst komşum yıkama suyuna altın at demişti vallah allah razı olsun 2 gün üst üste suyuna eşimle yüzüklerimizi attık gözlerinden de gitti . Ki böyle şeylere inanmazdım ama 3 ay geçmeyince denemekten zarar gelmez diyip yaptım olduda