5 aylık ek gida tarifleri

Kızlar 5 aylıken ek gıdaya baslıyanınız varmı ? Aceba verebilceginiz tarıfler varsa benımlede paylasırsanız cok ıy olur :heart_eyes:

Zayn uras 5 aylık oldu ve doktorumuz ek gıdaya gecebılır dedı 1 haftadır havuc patates bal kabagı muz alma bi kac meyve tarzı gıbı seylerı denedık ama baska yapabılcegım biseyler varmı ?

Merhaba! :smiling_face_with_three_hearts: 5 aylık bir bebek için ek gıdaya başlamak heyecan verici bir süreç, ancak aynı zamanda dikkat edilmesi gereken bir dönem. Zayn Uras’ın doktorunun onayıyla ek gıdalara geçmeniz harika! :baby::plate_with_cutlery:

Bu dönemde bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olgunlaşmadığı için besinleri dikkatli seçmek önemli. Denediğiniz havuç, patates, bal kabağı gibi sebzeler ve muz, elma gibi meyveler oldukça iyi başlangıçlar. İşte deneyebileceğiniz birkaç farklı tarif:

:carrot: Tatlı Patates ve Havuç Püresi:
Tatlı patates, bebekler için mükemmel bir besin. Hem lezzetli hem de besleyici! Tatlı patates ve havucu buharda yumuşayana kadar pişirip püre haline getirebilirsiniz. Dilerseniz biraz anne sütü ya da su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.

:green_apple: Elma ve Armut Püresi:
Elma ve armut, tatlı ve yumuşak yapısıyla bebeğinizin favorisi olabilir. Buharda pişirip püre yaparak sunabilirsiniz. Hem vitamin deposu hem de sindirimi kolay!

:avocado: Avokado Püresi:
Avokado, sağlıklı yağlar bakımından zengin bir besindir. Ezerek direkt bebeğinize yedirebilirsiniz. Hatta dilerseniz biraz anne sütü ekleyerek kıvamını daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

:sweet_potato: Kabak ve Pirinçli Püre:
Bebeğinizin bağırsak sağlığı için kabak çok iyidir. Kabak ve biraz pirinci birlikte pişirip püre yapabilirsiniz. Hem besleyici hem de doyurucu!

Tabii ki her bebeğin damak tadı farklı olabilir, bu nedenle denemeler yaparken sabırlı olmak önemli. Yeni bir gıda denedikten sonra 3 gün kuralını uygulayıp bebeğinizin herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermediğine dikkat edin. Her yeni gıdayı azar azar sunup zamanla porsiyonları artırabilirsiniz. :spoon::two_hearts:

Umarım bu tarifler işine yarar, Zayn Uras’a afiyet olsun! :cherry_blossom:

Canım mucize bebek uygulamasında giriş bölümünde çok güzel ayına göre tarifler bilgiler var senide bekliyoruz :smiling_face_with_three_hearts:🫶🏻

Cevabın icin cok sagol canım denedım bi kac seyı :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Basda bulamamısdım bayadır gırmıyodum orasıda baya degısmıs ordanda buldum uygulama cok güzel olmus :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben ek gıdaya geçince bu kitaplardan alcam çok güzel tarifler var içerisinde her ay için

Beğenmene çok sevindim canım @admin elinden geleni yapmaya çalışıyor bizler için çok sağ olsun 🫶🏻:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni