Kızlar eskiden şimdiye gelen bi deyim var bu, 40-lı kadın 40ı çıkmadan dışarı adım atmaz, sizde nasıl? Kim dişarı çıktı? Daha detaylı bilgisi olan varmı? Benim bi arkadaşım heryere gitmiş bişeyi olmamiş ama 2ci cocugunda. Aranızda böyle yapan varmı?
Ya bu bence cok sacma bisey sonucta hastaneye saglik ocagina cikiyorsun evet bir hafta 10 gun bnde ilk oglumda cikmadm dikislerm vardi hem ben hem bebek toparladk ama sonra istedigm yere gittim 40 i beklemedm yani 2.ci ogluma hamileym bundada toprlanmayi beklerim 10 gun sonra cikarm diye düşünüyorum
Canım 40 gunde vücut tam anlamıyla kendini toparladığı için galiba soylenen bir şey sonuçta çıkıyorsun ben ilk oğlumda çıkmıştım 2. Oglumda çıkmadım ama 2 cocukla zor olduğu için başka birşeyden değil
Eskiler karışmasın anlamında söylüyor çıkmasın diye ama uzmanlar da bebegin güneşe ihtiyacı olduğunu kısa kısa çıkarılmasını söylüyor . Tirnak kesme vs diyorlar mesela doktorlarda kesin diyor. Mecbur çıkıyormuşuz ama 5. Gün topuk kanı icin sonra aşı icin ilk 1 ay kontrolleri varmış . Bekleyecgim burda
1 haftalık olduktan sonra çıktım dışarı alışverişimi yaptım ondan sonra da hep çıktım tabi mümkün olduğunca çok kalabalık ortamlara girmedim hiçbir sorunda yaşamadım tabi tek avantajım kızımı Haziran’da dogurmustum kışa girene kadar bol bol gezdim
Teşekkürler kızlar. İyi ki varsınız
Ilk bir hafta sarilik ivin hastaneye gittik geldik. Sonrasinda 20 gunlukken memlekete gittik geldik . Eskiler yok.lohusa disari cikmaz vs demisler oyle degil.bence . Annenin de bebegin de alismasi lazim havaya . Bu sicakta 40 gun evde durunca bunalima girer insan.
Bana eskilerin söyledikleri çook saçma gelirdi ama 24 yaşımda çok fazla tecrübem olmamasına rağmen gerçekten yaşadığım bagzi seylerde gördüm özellikle babaannem eskiden şöyleydi dediği ne varda doğru çıkardı yani eskiler bu konularda ne diyorsa doğru dur buna eminim bence sizde dikkate alın çünkü insanların gözü pis ve çok nazar ediyolar
Eskilerin goruslerine saygi duyuyorum ama eskiden imkanlar daha kisitli oldugu icin bu kadar kati kurallar oldugunu düşünüyorum ben ilk oglumda 40 gun cikmamazlik yapmadm hastane islernden dolayi zaten hep cikiyorsun 40 gun icinde evine gelen giden oluyor maalesef disariya cikmayip eve gelenden de nazar degebilir bnde dedigim gibi ilk 10 gun yada 15 gun cikmadim toparlanma surecm oldu ana o ara hastaneye falan gidip geldm 15 gunun sonunda cok kalabalk yerler olmadigi surece hava almak icin dışarıya ciktim yaz bebegiydi ve bn evde durdukca kotu olup bunalima giriyordum bi olumsuzluk yasamadm zaten cokarken pusetinde mutlaka kucuk bi kuran oluyordu lohusalk donemi de zor bi donem 40 gun bi kadini evde tutmak lohusa icin de depresif bi surec olabilir kis ayina denk gelseydi dogumum cikmazdm bebek usumesn diye ama agustos sıcağında evde mumkun degldi cok durmam cikmayana saygim var cikanada ayni sekilde inşallah hepimz kolay guzel bi lohusalk donemi geciririz.
Bal gibi de çıkar çok hurafe şeyler çıkarmış bu eski bilmişler ya dogumdan 1 hafta sinra doktor kontrole cagiriyo oraya da gitmeyelim ozaman aldirma ben ciktim cok ciktim hicbir sey olmuyo
Doğum yapinca dışarı ciktigimda güncelleme yapacağım kizlar . Ben riske girerim sizin icin. Bekleme de kalin
17 günlüğüz o süreçte neredeyse hep dışarıdaydık
Dur kiz bende burda kalaym bende cikinca yazarim sizlere ama hic bisey olmuyor ben denedim gordum yani
Eskiler söylemiş bunu ama bence söylenme amacı çıkıp kalabalığa karışmamak çünkü anne içinde bebek içinde riskli zaten mecburen bebeğin kontrollleri için çıkacağız ama dikkat et güzel hava alacağın çocuğun güneş göreceği yerlere çık kalabalığa ona buna oturmaya avmlere değilde daha çok açık hava hem sana da iyi gelir yani ben oyle yaparım
Doğum yaptığım ikinci gün dışarı çıkdım alışverişe. Birşey de olmuyor evde durup gelen misafirler daha çok sinir ediyor insanı. Ama tabi dikkat etmekde fayda var fazla dışarda kalmamaya özen gösterin
Benm kafada olan biri daha
Öyle birsey yok bn diyanete bakarım milletin ağzına bakmam ayrıca bebeğin 40ı yok annenin var yani anne mahremiyet oldugi icin annenin 40ı diyemediler icin çocuğun 40ı diyorlar madem 40 olsaydı hastaneye de gidilmezdi bn ilk iki hafta hastaneye gidip gelirdim sahile cikardik eşimle baya bi gezyordum inanmiyorum milletin dediğine bide büyüklerin böyle demesinin sebebi nazar olur kem gözlere karşı anne üzerine okuyamaz ya o yüzden oyle diyorlr
Bunun denilme sebebi doğum yapan kadının ve yenidoğan bebeğin hemen enfeksiyon kapması çok olası olduğu için 40 lı kadın 40 lı bebek dışarı çıkmaz denilir çünkü vücut enfeksiyon kapmaya açık bir halde olur yani hastalıklara karşı bebekte annede savunmasiz olduğu için 40 hatta 42 gün dışarı çıkılmamasi dikkat edilmesi öneriliyor
Tabi ki çok zor bir dönemdir benim ilk gebeligim fakat 40 li kadın vefat ettiğinde bile şehit sayiliyor o yüzden babaannem bu süreçte ne derse onu yapmayı düşünüyorum
Bana bunlar biraz hurafe geliyor çocuk doğduktan sonra annenin ve bebeğin kontrol leri olacak. Doktoru eve çağıracak değiliz çıkacağız tabi