Selam kızlar ben 39 yaşındayım ve ilk gebeliğim.16+4 haftalık hamileyim.Herşey yolunda giderken 4 lü test sonucum kötü çıktı doktor %32.1 down sendromu olabilir bebegin dedi bana nıpt veya amniyosentez testi önerdi aranızda bu durumu yaşayan var mı?
merhaba canim bende 41 yasindayim ve ilk gebeligim dr bana en basta butun secenekleri sundu 2li 3 lu ve 4 lu tarama olarak ama biz yas olarak riskli guruptayiz o yuzden 2li 3 lu ve 4 lu taramalar bizde farkli ve yaniltici cikabiliyor guvenilirligi %50 ama nipt dna testinin dogruluk orani %99 o yuzden hic diger taramalarda beynimi yorup hamileligimi acaba deyip iskence ve uzuntuyle gecirmemek icin direk nipt testi yaptirdim cok sukur temiz geldi sonuclarim hicbir baska teste gerek kalmadi bence yas itibariyle nipt testini yaptir mutlaka 4 lu taramayida kafana takıp stres yapma yanlis olma olasiligi cok yuksek canim uzme kendini
Çokkkk teşekkür ederim o kadar iyi geldiki bu msj o zaman bende hemen nipt testini yaptırıyorum
gönlünü kalbini ferah tut hicbirsey cıkmaz kötü artik devir öyle degistiki gencler okuyor 30 35 yaslarinda evleniyor 3 5 senede cocuk dusunmuyorlar yas yine 40 a geliyor cocuk oldugunda herkesin sorunlumu olacak cocuklari yok oyle bir sey simdi teknoloji vitaminler hersey cok gelisti direk nipt testini yaptir guzel rahat sorunsuz bir hamilelik gecir canim
O kadar haklısın ki artık evlilik yaşı ve anne olma yaşı günümüzde fazlasiyla ilerledi be de bunu biliyorum ama malesef doktorlar bazen çok acımasızca uyarmak amacıyla duygusuzca yaklaşıp anneleri mahvediyolar.Hemen nipt için randevumu aldım pazartesi gününe çok teşekkür ederim.Senin içinde herşey gönlünce olsun burda olmam ve senin msjinı okumam gerekiyomuş galiba
rica ederim canim hepimizin gönlüne gore versin Rabbim tertemiz sonucla devam edeceksin hamileligine cok dogru bir karar verdin canim
Aminn hepimiz için en guzel günlere
4lü tarama testi dediğiniz son detaylı ultrason mu ?
Bende sadece kan incelemesiyle yapıldı canım ama doktorum ultasonlada baktı sonuç yüksek riskli gebelik çıktı ama benim yaşımdan dolayı olduğunu söyledi 39 yaşındayım
detayli ultrason degil 4 lu tarama kan ile yapiliyor detayli ultrason ultrasonla bakiliyor
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Nipt testi en güvenilir testler arasında, yaptırabilirsiniz. İçiniz rahat eder en azından
Hoşbuldum Teşekkur ederimPazartesi yaptırıyorum inş herşey yolunda gider
Herşey gönlünüzce olsun