4.hafta leke

Merhaba adetimin gecikmesinin 3.gunu testim pozitif daha kan vermedim takvime gore 4 haftaya girmisim ama cok minnak cok yani leke gbi normalmi kan vermeye gidecegn 9 ay oncede dis gebelik gecirdim

Ah canım, öncelikle testin pozitif çıkmış, bu harika bir haber! :cherry_blossom: Ama anladığım kadarıyla daha önce dış gebelik yaşamış olman seni endişelendiriyor, bu da çok normal. Şimdi durumu birlikte değerlendirelim:

1. Leke Gibi Minik Kanamalar Normal Olabilir mi?

Yerleşme Kanaması: Hamileliğin ilk haftalarında, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sırasında hafif pembe veya kahverengi lekelenmeler olabilir. Bu genelde normaldir ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde başladığının işareti olabilir.

Erken Gebelikte Kanama: Bazı kadınlar gebeliğin ilk dönemlerinde lekelenme yaşar ama bu genelde sorun oluşturmaz. Önemli olan, kanamanın şiddetli olmaması ve ağrıyla birlikte gelmemesidir.

1. Dış Gebelik Geçmişi Olanlarda Neler Önemli?

Daha önce dış gebelik yaşamışsan, bu yeni gebeliğin rahim içinde olup olmadığını netleştirmek için erken bir ultrason ve kan testi yaptırman çok önemli. Beta HCG değerinin düzenli artışı ve ultrasonla gebelik kesesinin rahimde görülmesi dış gebelik riskini elemek için kritik.

1. Ne Yapmalısın?

Hemen Doktor Kontrolüne Git: Kan vermek ve beta HCG takibi yaptırmak için zaman kaybetmeden doktoruna başvur. Beta HCG testini birkaç gün arayla yaptırarak hormon seviyesinin düzenli artış gösterip göstermediğini kontrol edebilirler.

Erken Ultrason: Genelde beta HCG seviyesi 1500-2000’in üzerine çıktığında ultrasonla gebelik kesesi görülebilir. Bu kontrol, gebeliğin rahim içinde olup olmadığını doğrulamak için çok önemli.

Kendi Belirtilerini Takip Et: Şiddetli kasık ağrısı, karın bölgesinde baskı hissi ya da daha yoğun bir kanama olursa hemen doktora git.

1. Endişelenme Ama Dikkatli Ol:

Minik lekelenmeler her zaman kötü bir şey anlamına gelmez ama senin geçmişin nedeniyle erken bir doktor kontrolü çok önemli. İçini ferah tutmaya çalış çünkü bu sefer her şey yolunda olabilir, ama aynı zamanda doktorunun yakın takibiyle hareket etmek en doğrusu.

Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsın! Kendine çok iyi bak, burada hep senin yanındayım. :two_hearts::sparkles:

Tesekkur ederim beta degerim 55 cikti normalmi bilmiyrm leke gelmeye devam edyr hafif hafif kasim agrilrm var bilemyrm ve cok korkuyrum

2 gun sonra tekrarlamaz lazim testi eger değerler yükseliyorsa korkmayin bence ben 11. Hafataya kadar lekendim ama ara ara oluyordu damla seklinde ve rengi hic kan rengine donmedi hep kahverengiydi sanci ve sirt agrisi eslik etmiyorsa korkma demisti doktorum ama miktari da takip etmek gerekiyor

Doktora gittiniz mi progesteron veriyorlar kesiliyor leke ama ben kullanirken lekelenmistim miktarini arttirmisti doktorum

Ben 9 ay önce dis gebelik gecirmistim adet gununden bitene kadar 4 gun leke sonra kanama olmustu dgeerim en fazla 130 olmustu igne ile sonlanmisti cok mutluydum 3 gun hicbir sey yoktu 4.gun lekeyi gordum cok uzuldum dgeerim 55 cikti iyi midir doktora gitmedim

Ama sizin kese gorunmustur ondan vermsitir o ilaci benim suan ne oldugunu bile bilmyrm

Benim ilk testte 68 ikincisinde 125 cikmisti ama cok bilgi sahibi degilim acikcasi iyi mi kotu mu 2 katina cikmasi lazim onu biliyorum

Evet biz 4. Haftada keseyi 5. Haftada kalp atisini duyduk ama hep alttan muayne ettiler beni yurt disinda oyle oluyormus ve lekelenmen olmasina ragmen bana yat dinlen demedi aksine hareket et dedi de ben yine de dinlendim korkumdan

Dua edin lutfen benim icin … sizlerde saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin rabbim

1 Beğeni

Icinizi dinleyin bebegin iyi oldugunu hissediyorsaniz icinizi rahatlatmaya calisin biliyorum cok tedirginlik yaratan bir durum ama doktorum hep kendini dinle sen hissedersin diyordu dualarim sizinle saglikla kolaylikla tamamlariz insallah süreçlerimizi​:hugs:

İnsAllah Allah razi olsun :heart::palms_up_together:

1 Beğeni

Canim benim yerleşme kanaması ola bilir korkutma kendini şöyle söyleyeyim 2 arkadaşım hamile kaldı ve her ikisinde kanama olsa baya günlerle doktor yataktan önemli olmadıkça kalkmamasini söyledi şuan her ikisinin bebeği sağlıklı ve hamilelikleri devam ediyor korkutma kendini bol bol dinlen ağır şeyler sakın kaldırma kendini yorma

Adet gecikmesinden 3. Gunun sonunda leke geldi bugun lan verdm 55 cikti beta daha once dis gebelik gecirmistim cok korkuyorum

Hiç korkma bebeğim burada korkulacak hiç bur sey yok bebeğin çok güçlü ve sana sıkı sıkı tutunacak sende dikkatli ol tamammi

1 Beğeni

Peki 55 cikmasi iyi mi leke gelmeye devam ediyor cok uzgunum

Ben Türk diyilim o yüzden neden bahsettiğini bilmiyorum lakin oluyor bazen böyle sıkma o güzel canını şu an onların hamileliği çok güzel devam ediyor ve bebekleri sapa sağlam canim benim yerleşme kanaması da ola bilir bendede ilk cok minnak öncə ləkə gibi bir şey değdi pede ben regl oldum sandım işdə çok az geldi 1 damla kadar sonra yine 1 damla kadar sonra hiç değmedi korkutma kendini domtorun sana her şeyi söyleyecek

Kesinlikle bu lekeleri gordugun zaman bebegim bana tutunuyor bu onun isareti diye terkin et kendini ben oyle yapmistim icim biraz rahatlamisti var mi gelisme gittiniz mi doktora ya da kan testini tekrarladiniz mi

1 Beğeni

Bugun gidecegim daha once basimdan dis gebelik gectigi icin onun belirtileri gibi umarim oyle birsey degildir rabbime dua ediyorum …

Hayirli haberlerle donersiniz insallah :palms_up_together:

1 Beğeni