Merhaba çiçek anneler. Şöyle böyle ileri geri derken 38 haftalık olduk. Açılma olmadı bu zamana kadar. Acı eşiği yüksek olan birisiyim. Sancı ve ağrımı hissetmezsem açılma olursa diye korkum da var açıkçası. Adet zamanım gelmeden önce ılık ılık hafif ağrılar girer kasık, karın sırt bölgemden hissettirirdi. Şimdi yine aynı şeyler oluyor. Gebe okulundaki ebe sancı hissetmiyorsan bebek bir tarafa sürekli toplanıyor mu? Toplanırken farklılık hissediyor musun? Demişti. Bebeğim sürekli sağa toplanıyor ve toplanırken soğuk soğuk terliyorum ve içeride hafif bir rahatsızlık hissediyorum. Yarım dakika kadar bazen bir dakika kadar. Eşim henüz izne ayrılıp yanıma gelmedi. Bekliyorum. Randevum de salı günü. Doktor şiddetli ağrın olursa suyun gelirse gel dedi. Yani bu normal bir durum mu yaşayan var mı? Nişanım gelmedi. Sırt ağrım da az. Sizce normal bir stres mi yapıyorum? Ne yapmalıyım?
Bu yazı sana yardımcı olur belki
Doğum kasılmalarını anlar mıyım diye korkma öncelikle. O o kadar farklı bir şey ki bir şeylerin farklılaştığını ve artık bebeğinin gelmeye çalıştığını anlayabiliyorsun
Şimdi bahsettiğin ağrılar yalancı kasılmalardır. Gerçek doğum kasılmaları düzenli olarak gelir. Her ağrın olduğunda süre tut, aynı sürede geliyorsa o doğum kasılmalarıdır
Anlamam diye korkma, illa anlarsın canım benim. Her kadında belirti sıralaması farklılık gösterebilir ama doğum olacağını anlarsın
Çok teşekkür ederim
Ahh işte bunu duyduğuma sevindim. Okulda da anlamadım diyen birkaç kişi vardı. Neden hep olumsuzu düşünürüm ki hafta hesabının net olmaması beni çok geriyor sanırım çok teşekkür ederim canım
Hafta hesabına çok takılma
Ah inşallah
Bence bebek hazırlanıyor
Ayy inşallah @Cansu cum