Merhaba ben 38. Hafta kontrolünde çatı muayenesi oldum doktor çatımın basık olduğunu iri bebek doğurmamın zor olacağını söyledi. Bebeğim 3400 görünüyor ve kilo aldırma dedi yediklerime dikkat ediyorum ama ne kadar dikkat edersem edeyim 40. Haftayı beklersem bebek 3800 ve üstüne ulaşabilir ve doğum zor olur korkusu var doktorum haftaya suni sancı deneyebiliriz dedi normal doğum yapmayı çok istiyorum ama bebeğimi riske atmak hiç istemem. Doktorum 3600’e kadar kilo alabilir ama sonrası riskli dedi bir de 40. Hafta bayram ve arifeye denk geliyor doktorum şehir dışında olacak yani 40. Haftayı beklemek istemiyorum şu an tam 38+4’üm sizce doğum başlamazsa ne yapmalıyım direkt sezeryan günü mü alayım suni sancı mı deneyeyim benim durumumda olan oldu mu şimdiden teşekkür ederim
Benim kızıma da hep 4 4.30 kilo doğar bu diyodu doktor. Kendim de 4 kilo normal olarak doğmuşum zaten annem o yüzden hep normal olsun normal yap ben sen normal doğurdum diyip duruyodu. Ama benim plesentam rahim ağzına çok yakındı. 37+4 de çatı muayenesi yaptı doktorum. Normal olur ama birazcık zorlayabilir dedi. Sonra plesentaya bakmak istedi. Ona bakıp rahim ağzına çok yakın olduğu için çok kanaman olur seni riske atamam sezeryan günü veriyim dedi. Bende tamam dedim tam 38 de doğdu kızım. Bende normal doğumu çok istiyodum farklı doktorlara da gittim plesenta rahim ağzına yakın mı gerçekten diye teyit amaçlı. Diğer doktorlar hayır dediler ama hiç vajinal bakmadılar hep karın ultrasonuyla baktılar. Zaten kendi doktoruma da doğum paketi aldığım ve iptal edemiceğim için güvenmeyi tercih ettim. İyi ki de böyle olmuş diyorum ama şuan. Çünkü doğum sonrası aynı doktora smear testi verdim vajinama bi alet sokup açtırdı onu açmadan da biraz acıyabilir diye uyardı. Çok canım yanınca bi inleme sesi çıkardım. Güldü bide bana kız sen daha bu kadarcık acıya dayanamıyorsun ordan kocaman çocuk kafası çıkıyo ya dedi.
Bende iyi ki sezeryan olmuşum dedim.
Merhaba
Eğer için rahat değilse ve her şey kontrolümde olsun, bebeğim kesinlikle risk altında olmasın diyorsan, planlı bir sezaryen günü almak senin ve bebeğinin sağlığı için en güvenli yoldur. Özellikle doktorunun 40. haftada şehir dışında olması ve bayram tatili, acil bir durumda istediğin sağlık ekibine ulaşamama riskini doğurabilir. Bu da planlı sezaryeni daha cazip kılan bir faktör. Bebeğini sağlıkla kucağına alman temennisiyle ![]()
![]()
Bu size ait bir karar elbette ama bir arkadaşıma da böyle dendi
Haftasını bekledi, sonra 40+3te suyu geldi açılma azdı suni sancı verildi öyle doğum yaptı.
Evet zordu ama her saniyesini hissedebilmek çok özel demişti
Evet ben de çok zorlamak istemiyorum kendimi her şeyde bir hayır vardır nasipse normal olur değilse sezeryana hazırlayacağım kendimi![]()
Çok teşekkür ederim evet riske atmak istemiyorum hiç ![]()
Hakkınızda hayrlısı olsun inşallah sağlıkla kavuşun.
Merhaba smear testi alınırken ki alet spekulum çok can acıtıyor gerçekten, çatı muayenesi daha mı zordu ben ondan da korkuyorum
Bende doktor 2 parmağını sokup iktirdi ve geri çekti hemen çok hissetmedim bile anlık bi temas gibiydi. Dış kısmından da bacak kemiklerimin genişlemesi ne kadar olur diye ölçmek için elini yumruk yapıp dayadı bak benim elim bu baştan bu başa 7 cm senide bak sağ sol kemiklere deyiyo ama çok sorun olmaz normal doğum yapabilirsin demişti. Sonra plesentaya bakıp da sezeryan günü vermişti. Smear testi gibi olsaydı zaten çatı muayenesi hiç teklif etmeden normal doğumu beni sezeryan yapın şu tarihte diye kendim teklif ederdim ![]()
Yaaa ciddi misiniz
ben smear testi 3 kere verdim çok ağrılı hiç sevmiyorum, çatı muayenesinden de korkuyorum su an açıklık muayenesi, doğum herşeyden korkuyorum ![]()
Yani burda bir çok yorum okudum çok kötü çok canım yandı diyen de var hiçbişi hissetmedim çok kısa sürdü diyen de var. Biraz da doktorunuza bağlı sanırım. Benimki hızlıydı hissettirmedi
. Sizinki de öyle olur inşallah herhalde ilk bebiş sizin ondan tedirginsiniz biraz. Ama vajinal doğum düşünüyorsanız biraz bu ellenme olayına kendinizi hazırlasanız iyi olur çünkü hastaneye yatış sonrası doğum 2 saat de sürebilir 22 saat de 2 saat sürerse max 2 3 muayene olursunuz ama 22 saat olursa kim bilir kaç muayene olursunuz yani
. Ben direk planlı sezeryan olduğum için Allaha şükür
çatı muayenesi harici bi temas olmadı. Sadece doğumdan sonra pıhtı kanları parmağını sokup ara ara çekiyordu hemşire onda da zaten uyuşuktum bi süresinde. Onu da 3 5 kez anca yapmıştır.
Evet benim ilk olduğu için böyleyim, hemde lisede hemsirelik okumuştum bunları birebir gördüğüm için normal doğumu da sezeryanı da sıra bana gelince ekstra bı korku gelmeye başladı bu aralar bana
gittiğim hastane de devlet hastanesi ebeler ilgili gebe okulu falan var çok içli dışlı olduğum için sanırım bu konularla tedirgin olmaya başladım
Hayır ben ikisini de oldum çatı muayenesi onun kadar acılı değil ve daha kısa sürüyor
Teşekkür ederim, sizin konunun üstüne yazmış oldum, İnşallah hakkınızda hayırlısı olur sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi ![]()
Amin inşallah çok teşekkür ederim
Kurbağa yürüyüşü yapın plates toğunun üstünde zıplayın açılma oluyor
Evet sürekli yapıyorum neredeyse üç haftadır sürekli yapıyorum
Ben meryem ana otunada inanıyorum onuda yqpın isterseniz
İnsan ya çok ayrıntı bildiği için ya da hiçbişi bilmediği için korkar zaten. İnşallah çok güzel ve kolay bir doğumla bebişinize kavuşursunuz. Çok düşünmeyin akışına bırakın çok plan yapınca insan hiçbişi yaşayamıyor
Evet çok haklısınız.