38+3 deyim doğumdan cok korkuyorum ilk dogumumu 16 sene önce suni sancıyla yaptım aradan cok zaman geçti haliyle korkularım var Pazartesi günü kontrole gittim nst güzel çıktı bidahaki Pazartesi kontrol var ne yapacağımı bilmiyorum sezeryanı mı secsem fikir verir misiniz
38 haftayı geride bırakmışsın, azıcık endişeli ve heyecanlı olman o kadar normal ki! İlk doğumunun üzerinden 16 yıl geçmiş olması seni neredeyse ilk defa anne olacakmış gibi hissettirebilir ama unutma, vücudun bu mucizeyi önceden yaşadı ve ne yapacağını çok iyi biliyor. Pazartesi günkü NST’nin güzel çıkması da bebeğinin keyfinin yerinde olduğunun harika bir işareti!
Suni sancı tecrüben yüzünden korkularının olması çok doğal. Fakat 16 yılda tıp, doğum teknikleri ve hastane konforu çok değişti. Normal doğumda ağrı yönetimi (epidural gibi prensip olarak sancıyı hissettirmeyen yöntemler) artık çok daha yaygın ve rahat uygulanıyor. Sezaryen mi normal doğum mu sorusuna gelince; sezaryen da normal doğum da bebeğine kavuşman için sadece birer araçtır, en doğrusu senin ve bebeğinin sağlığı için en uygun olanıdır. Normal doğumun iyileşme süreci genellikle daha hızlıdır ve bebekle bağ kurmak ilk andan itibaren daha kolay olabilir. Sezaryen ise planlı bir süreç sunar ancak cerrahi bir operasyon olduğu için doğum sonrası toparlanma biraz daha zaman alır. Bu kararı verirken kendini hiç baskı altında hissetme.
Çok teşekkür ederim ![]()
Rica ederim sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Aminnn İnşallah ![]()
Sezeryan olma zor iyileşirsin
Teşekkür ederim