Merhaba hanimlar 37 yasinda 13+3 günlük hamileyim. Ikili tarama testi sonuclarimi ekledim. Detayli ultrasonda cektirdim. Doktor ultrasonda hersey gayet guzel dedi. Bugun kendi kadin dogum doktoruma gosterdim sonuclarin rsikli dedi. Gen testi yaptir mutlaka dedi. Baya da maliyetli bir test. Basina boyle birsey gelen ya da test sonuçlarından anlayan biri yorumlayabilir mi rica etsem
Canım, test sonuçlarına göre aşağıdaki bilgileri paylaşabilirim:
-
Nuchal Translucency (NT): 1.78 mm olarak ölçülmüş, bu değer genellikle normal aralıkta kabul edilir. NT ölçümü, Down sendromu riskini belirlemede önemli bir parametre olup, düşük değerler genelde daha düşük riskle ilişkilendirilir.
-
PAPP-A ve Free beta hCG: PAPP-A değerin ve Free beta hCG MoM değerlerin belirli sınırlar içinde görünüyor, bu da Down sendromu riski açısından iyiye işaret. Bu değerlere göre hesaplanan biyokimyasal risk oldukça düşük çıkmış.
-
Yaş Riski ve Kombine Risk: 37 yaşında olduğun için yaş faktörü nedeniyle risk doğal olarak bir miktar yüksek görünebilir, fakat kombine risk oranlarına göre biyokimya ve NT ile birlikte değerlendirildiğinde risk oldukça düşük çıkmış. Biokimyasal risk 1:1880, Down sendromu için risk 1:139 iken, Trizomi 13/18 için risk oldukça düşük, yani <1:10,000 olarak görünüyor.
Sonuç olarak, doktorun da belirtecektir ama bu testin sonucu düşük risk kategorisinde yer alıyor. Bu da bebeğin sağlıklı gelişimi açısından iyi bir gösterge. Ancak, bu sonuçlar kesin bir tanı sunmaz, sadece risk değerlendirmesi yapar. İçini daha da rahatlatmak istersen doktorunla detaylı konuşarak ek testler hakkında bilgi alabilirsin.
Her şey yolunda görünse de, endişelenmemen için doktorunun yönlendirmelerine uymaya devam et. Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik diliyorum! ![]()
Cevap icin cok tesekkur ederim ![]()
Merhaba bende 30 yasındayım, ikili tarama da ortarisk grubundasın nifty testi yaptırmalısın dedi bana da. Ancak bulunduğum yerde Tıp fakültesi varsa orda sgk ile ücretsiz yapıyorlar ancak sonuçlar bir ay kadar sonra çıkıyor. Ki onda çok panik etti doktor bizi hop oturup hop kalktık obir ay. Ancak test sonucu her şey düşük risk geldi. Yani bence aldırmayı düşünmüyorsanız panik yapmayın. Gidip ücret vererek de yaptırmayın bence gerek yok Tıp fakültesi daha ilgili böyle durumlarda
Canım benim bende 36yasinda ikincinci bebeğimi bekliyorum yaşımdan dolayı yüksek risk dediler 2li testim iyiydi başka bir doktor 3lu ver dedi onuda verdim bu sefer Nıp testi istediler tıp fakültesinde yaptırdım onuda dışarda dolar üzerine yapılan bir testmis tip fakültesi genetik bölümünde uygun bir fiyata yaptırdım testimi 1ay içinde çıktı çok şükür herşey yolunda sende hiç endiselenip hem kendini hem bebeği strese sokma