Kızlar bebekler prematüre den ne zaman çıkıyor yani şimdi ben 36+3 de doğum yapicam prematüre sayiliyormu dayilmiyormu tam bilmiyorum da ben
Prematüre bebek, normal gebelik süresinden (yaklaşık 40 hafta) önce doğan bebektir. Genel olarak, prematüre bebekler 37. gebelik haftasından önce doğan bebekler olarak tanımlanır. Prematüre doğumlar genellikle üç kategoriye ayrılır:
- Hafif prematüre bebekler: 35-37 haftalık doğan bebekler.
- Orta derecede prematüre bebekler: 32-34 haftalık doğan bebekler.
- Aşırı prematüre bebekler: 28-31 haftalık doğan bebekler. 28 haftadan daha erken doğan bebekler ise “aşırı prematüre” olarak sınıflandırılır.
Prematüre doğan bebeklerin organları ve vücut sistemleri tam olarak gelişmemiş olabilir. Bu durum, solunum problemleri, sindirim zorlukları ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Prematüre bebekler genellikle yoğun bakım ünitelerinde özel bakım gerektirirler ve solunum desteği, beslenme desteği ve diğer medikal tedavilere ihtiyaç duyabilirler.
Senin durumunda bebek prematüre olarak tanımlanır ancak normal bebek gibi işlem görür (akciğerleri yeterince gelişmiş ise)
Teşekkürler @admin cim
Kendini prematüre diye üzme çok güzel dayandın
37+0 cı haftada doğum yaptım hafif prematüre sayılıyormuşuz o zaman biz ama zann etmiyorum ya
Hayırlısıyla şu haftada bı gecse bir haftayı atlayınca rahat nefes alıyorum şimdi yeni haftaya basliyoruz sancım çok sabahlara kadar uyuyamıyorum hiç yinede dayanmaya çalışıyorum birazdaha geçsin diye inşallah bu haftada çıkar tek duam çok dua edin
Allah yardımcınız olsun dua’larımız sizinle @2cocukannesi
Dualarım seninle
Sen güçlüsün dayanabilirsin