36.haftada çatı muayenesi

Selam hanımlar 36+0 günlük hamileyim bugün doktor kontrolüm vardı doktor ultrasonda bebeğin başını çok aşağıda görünce çatı muayenesi yapıp rahim ağzında açıklık var mı yok mu diye de alttan muayene etti açıklık yok ama rahim ağzın çok yumuşamış dedi ve bebeğin başı çok aşağı inmiş artık doğum kanalında her an doğum başlayabilir dedi ben de biraz stres oldum hem alttan muayene hem söyledikleri beklemediğim bir muayene olduğu için şaşırdım kaldım , normal doğum olacak Şuan için her şey yolunda dedi tecrübeli annelerden bu durumu yaşayan oldu mu bu durumdan kaç hafta sonra doğuma gittiniz merak ediyorum

Merhaba canım! 36+0 haftalık hamilelikte, doktorunun yaptığı çatı muayenesi ve rahim ağzının yumuşaması gibi durumlar doğumun yaklaştığının işareti olabilir. Bebeğinin başının doğum kanalına inmesi de vücudunun doğuma hazırlanmakta olduğunu gösteriyor. Ama bu, doğumun hemen olacağı anlamına gelmeyebilir. Her kadının vücudu ve doğuma hazırlık süreci farklı ilerler. Bazı anneler bu aşamadan birkaç gün sonra doğum yaparken, bazıları haftalarca bekleyebilir.

Rahim ağzının yumuşaması doğumun yaklaştığını gösterse de, açılma olmadan doğum sancıları başlamayabilir. Şu anda her şey yolunda gibi görünüyor ve normal doğum için vücudun hazır hale gelmeye başlamış.

Tecrübeli Annelerin Deneyimleri:

• Bazı anneler rahim ağzının yumuşaması ve bebeğin aşağı inmesinden birkaç gün sonra doğum yaparken, bazıları bu durumu 2-3 hafta daha yaşayabilir.
  • Çatı muayenesi genellikle rahim ağzındaki yumuşamayı ve açıklığı kontrol etmek için yapılır, bu da doğumun ne kadar yakın olduğunu anlamak açısından önemli bir işarettir. Biraz rahatsızlık hissi yaratabilir ama bu muayene doğumun ilerleyişini değerlendirmek için yapılır.

Kendini rahatlatmaya çalış, çünkü doktorun her şeyin yolunda olduğunu söylemiş. Şu an için vücudun doğuma hazırlanıyor, ama bu süreç her an başlayabileceği gibi birkaç hafta da sürebilir. Eğer suyun gelirse, düzenli sancılar başlarsa ya da başka endişelerin olursa, mutlaka doktoruna başvur.

Her şey yolunda görünüyor, doğumun çok yaklaştı! :two_hearts:

1 Beğeni